Problemen met het openen van Norton voor Mac verhelpen

STAP 1

Start de computer opnieuw op

1. Sluit alle geopende toepassingen.

2. Start uw Mac opnieuw op.

Blijft het probleem zich voordoen nadat u uw Mac opnieuw heeft opgestart, ga dan naar stap 2 en verwijder Norton met het hulpprogramma RemoveNortonMacFiles. Installeer het vervolgens opnieuw.

STAP 2

RemoveNortonMacFiles als beheerder downloaden en uitvoeren

Met RemoveNortonMacFiles worden alle mappen verwijderd die door Norton-installatieprogramma's zijn gemaakt en alle bestanden in deze mappen, inclusief alle bestanden die u heeft gemaakt.

1. Download het bestand RemoveNortonMacFiles.zip.

2. Klik op het pictogram Finder in de Dock.

3. Klik in het venster Finder op Downloads in het linkerdeelvenster onder Favorieten.

4. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u het bestand via de Safari-browser heeft gedownload, opent u de map RemoveNortonMacFiles.

• Heeft u het bestand via de Mozilla Firefox- of Google Chrome-browser gedownload, dubbelklik dan op het bestand RemoveNortonMacFiles.zip om dit uit te vouwen. Open vervolgens de map RemoveNortonMacFiles.

5. Control-klik in de map RemoveNortonMacFiles op het bestand RemoveNortonMacFiles.command. Klik vervolgens op Open met > Terminal (standaard).

Als u dit hulpprogramma wilt uitvoeren, moet u zijn aangemeld met een beheerdersaccount en een wachtwoord dat niet leeg is.

6. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u de Norton-toepassing niet van uw macOS 10.15.x of hoger heeft verwijderd, wordt in het venster Terminal een bericht weergegeven waarin u wordt gevraagd Norton vanuit de map Programma's naar de Prullenmand te slepen. Ga naar stap 7.

• Als u macOS 10.14.x en eerder heeft of Norton al van uw macOS 10.15.x of later heeft verwijderd, gaat u naar stap 13.

7. Druk in het venster Terminal op Enter om de map Programma's in Finder te openen.

8. Selecteer in de map Programma's de Norton-toepassing en sleep deze vervolgens naar de Prullenmand.

9. Typ het wachtwoord van uw beheerdersaccount als u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op OK.

10. Klik in het venster van het Norton-installatieprogramma op Verwijder.

11. Typ het wachtwoord van uw beheerdersaccount als u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Installeer hulpprogramma.

12. Wanneer het verwijderen van Norton is voltooid, voert u het bestand RemoveNortonMacFiles.command opnieuw uit in Terminal.

Raadpleeg de instructies in stap 5 hierboven voor meer informatie.

13. Voer uw beheerderswachtwoord in het venster Terminal in en druk op de return-toets.

Wanneer u uw wachtwoord invoert, verschijnen er geen tekens.

14. Typ 1 om alle Norton-bestanden en -mappen te verwijderen.

Typ 2 om RemoveNortonMacFiles af te sluiten zonder bestanden te verwijderen.

15. Druk op Enter.

Met het hulpprogramma RemoveNortonMacFiles worden alle Norton-bestanden verwijderd.

16. Wanneer de Norton-bestanden met het hulpprogramma RemoveNortonMacFiles zijn verwijderd, voert u in het venster Terminal de letter y in. Druk vervolgens op Enter om uw Mac opnieuw op te starten.

Sla werk in andere open toepassingen op voordat u op Enter drukt.

STAP 3

Norton installeren

1. Meld u aan bij Norton.

2. Als u nog niet bij Norton bent aangemeld, wordt u gevraagd om u aan te melden. Voer het e-mailadres en wachtwoord voor Norton in en klik op Aanmelden.

3. Klik op Norton downloaden in het venster Aan de slag.

4. Klik op Akkoord en downloaden.

5. Klik op OK om op te slaan en het bestand Setup.zip te openen.

6. Dubbelklik op het installatieprogramma voor het Norton-product wanneer de download is voltooid.

7. Klik op Toestemmen en installeren om de installatie te starten.

8. Klik op Nu meedoen als u wordt gevraagd deel te nemen aan Norton Community Watch.

Als u niet wilt deelnemen aan Norton Community Watch, klikt u op Later misschien. Klik op Meer informatie in het opdrachtpromptvenster voor meer informatie.

9. Typ het wachtwoord van uw beheerdersaccount als u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Helper installeren.

Tijdens installatie op macOS 10.13.x of later kan het bericht 'System software was blocked from loading...' verschijnen, afhankelijk van uw beveiligingsinstellingen. Klik op Toestaan om verder te gaan. Als op uw Mac meerdere softwaretoepassingen zijn geïnstalleerd die verificatie vereisen, selecteert u Norton en klikt u op OK.

10. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

11. Klik in het venster Installatie geslaagd op Opnieuw starten.

U moet uw computer opnieuw opstarten om het installatieproces te voltooien.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v105332768
Besturingssysteem: Windows, Mac OS X
Laatste wijziging: 13/05/2020