Uw computer optimaliseren voor gamen met Game Optimizer

Game Optimizer1 is gepatenteerde technologie voor pc's met een multi-core-CPU. Het zorgt voor een meeslepende spelervaring door onderbrekingen in de prestaties te verminderen, terwijl de beveiliging van uw computer toch behouden blijft. Door niet-essentiële apps te isoleren op een enkele CPU-kern, kan de rest van de CPU's worden toegewezen aan games.

De processor van uw computer moet minimaal vier kernen hebben om Game Optimizer te laten werken.

Game Optimizer helpt uw gamingervaring te verbeteren door:

• CPU-prestaties te optimaliseren voor vloeiender gamen

• Niet-essentiële apps te isoleren op een enkele CPU-kern zodat de rest van de CPU's kan worden toegewezen aan games voor betere prestaties.

• Games automatisch detecteren2

• U de mogelijkheid te bieden games die u niet wilt optimaliseren, toe te voegen of te selecteren

• Frames per seconde (FPS) te verhogen en latentie te verminderen

• De noodzaak weg te nemen om virusbescherming uit te schakelen door de CPU te gebruiken voor optimale gamingprestaties

• Willekeurige CPU-pieken (die het spel kunnen vertragen) te verminderen door CPU-kernen aan de game te wijden

Lees voor meer informatie Meer informatie over Game Optimizer.

Alle essentiële Norton-beschermingsfuncties die worden gebruikt om uw computer tegen virussen en andere beveiligingsbedreigingen te beschermen, worden op de achtergrond uitgevoerd zonder uw gamingervaring aan te tasten.

Game Optimizer configureren voor een optimale gamingervaring

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

2. Klik in het venster Mijn Norton in het middelste venster op het pictogram met het bliksemschichtje.
  3. Klik op het Gamingdashboard op Optimalisatie beheren.

4. Configureer in het venster Game Optimizer de volgende instellingen:

• Resourcegebruik voor gebruikersprocessen beperken: schakel deze optie in om CPU-gebruik voor alle door de gebruiker geïnitieerde processen te beperken.

• Resourcegebruik voor systeemprocessen beperken: schakel deze optie in om CPU-gebruik voor alle door het besturingssysteem geïnitieerde processen te beperken.

• Energieschema autom. op max. prestaties instellen: schakel deze optie in om over te schakelen naar de instelling voor energiebeheerschema voor hoge prestaties in Windows. Game Optimizer maakt een aangepaste instelling voor het Windows-energiebeheerschema om gamingprestaties te maximaliseren. Dit energiebeheerschema is alleen beschikbaar wanneer de gamingsessie in voortgang is. Nadat de gamingsessie is beëindigd, wordt het energiebeheerschema standaard teruggezet op de oorspronkelijke instelling.

We raden u aan deze optie ingeschakeld te laten voor een betere gamingervaring.

• Geoptimaliseerde games: geeft de games weer die door Game Optimizer worden geoptimaliseerd.

• Geoptimaliseerde games: geeft de games weer die door Game Optimizer worden geoptimaliseerd.

• Realtimebescherming: geeft de status van de realtimebescherming aan.

• Meldingsoptimalisatie: geeft de games weer die door Game Optimizer worden geoptimaliseerd.

Game Optimizer is standaard ingeschakeld. U kunt Game Optimizer uitschakelen als u niet wilt dat Norton uw gamingervaring verbetert. We raden u aan deze functie ingeschakeld te laten voor een betere gamingervaring.

Game Optimizer in- of uitschakelen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

2. Verschuif in het venster Mijn Norton in het linkerdeelvenster de regelaar Game Optimizer om de functie in of uit te schakelen.

1Game Optimizer is alleen beschikbaar in Windows (behalve Windows 11/10 in S-modus en Windows met ARM-processor) met vier of meer kernprocessors.

2Detecteert automatisch games met een hoog CPU-gebruik op basis van de modus Herkenning volledig scherm, evenals het gebruik van een game-launcher, als de gebruiker een game handmatig toevoegt of als een game eerder is gedetecteerd. Game-launchers die we momenteel controleren (vanaf april 2021) zijn: Bethesda, Blizzard, Epic, ID, Origin, Rockstar, Steam en Uplay.