Fout: (9012, 809) "Er is een fout opgetreden waardoor de VPN geen verbinding kan maken. Verwijzingsfout-id 809"

U ontvangt mogelijk een foutbericht wanneer u verbinding probeert te maken met uw VPN op uw apparaat. Lees Kan geen verbinding maken met VPN op mijn apparaat om meer te weten te komen over het verhelpen van dit probleem.

Norton Secure VPN/Secure VPN kan niet langer worden gebruikt in India, omdat overheidsvoorschriften logboekregistratie en opslag van gebruikersgegevens vereisen. Je kunt ons product/abonnement wel gebruiken wanneer je buiten India reist.

Van onze klantondersteuning zou u hetzelfde bericht ontvangen en deze kan u niet helpen, en problemen met deze ervaring niet oplossen, als u contact opneemt met onze ondersteuning.

Secure VPN moet toegang hebben tot de UDP-poorten 4500 en 500 om verbinding te maken met de VPN-servers.

U ziet deze fout mogelijk als het internetverkeer op deze poorten wordt geblokkeerd om een van de volgende redenen:

• Een softwarefirewall die op het apparaat is geïnstalleerd

• Uw netwerkrouter

• Uw internetprovider die VPN-verkeer blokkeert

• Regionale beperkingen voor internettoegang voor VPN-verkeer die door de lokale autoriteiten worden opgelegd

Maak verbinding met een andere VPN-regio of zorg ervoor dat het internetverkeer op de poorten 500 en 4500 niet wordt geblokkeerd op uw apparaat en uw netwerk om dit probleem te verhelpen.

Verbinding maken met een andere VPN-regio

Maak verbinding met de regio van Automatisch selecteren of andere VPN-regio's en probeer de betreffende app die geen verbinding kan maken met zijn service te gebruiken.

Voorbeeld 1: Als u zich in de VS bevindt en de VPN-regio is ingesteld op Automatisch selecteren, maak dan handmatig verbinding met de regio VS of Canada, of omgekeerd.

Voorbeeld 2: Als u zich in Duitsland bevindt en de VPN-regio is al ingesteld op Duitsland, maak dan verbinding met de dichtstbijzijnde andere regio, Zwitserland of Frankrijk, of kies de regio van Automatisch selecteren.

Als u deze fout nog steeds ziet, controleer dan of het internetverkeer op poorten 500 en 4500 niet wordt geblokkeerd door een firewall, router, of uw internetprovider Als u een Norton-product voor apparaatbeveiliging heeft, zorg er dan voor dat het is geconfigureerd voor toegang tot deze poorten.

Norton Firewall-instellingen configureren

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

2. Klik in het venster Mijn Norton naast Apparaatbeveiliging op Openen.

3. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Instellingen.

4. Klik in het venster Instellingen op Firewall.

5. Klik op het tabblad Algemene instellingen in de rij Netwerkvertrouwen op Instellen.

6. Wijzig het Vertrouwensniveau voor uw huidige netwerkverbinding in Volledig vertrouwd.

Is het Vertrouwensniveau al op Volledig vertrouwd ingesteld, ga dan naar de volgende stappen.

7. Klik op Toepassen.

8. Sluit het venster met instellingen voor Apparaatbeveiliging en schakel dan Secure VPNin het venster Mijn Norton in.

Als het probleem zich blijft voordoen, controleer dan of uw netwerkrouter toegang heeft tot verkeer op deze poorten.

Netwerkrouter configureren

De volgende stappen worden enkel ter referentie gegeven. De stappen kunnen per router verschillen. Raadpleeg de Help-documentatie van de routerfabrikant voor gedetailleerde stappen en meer informatie.

1. Verbind de LAN-poort van uw computer met de ethernet-poort van uw gatewayrouter.

U kunt de gatewayrouter ook via wifi verbinden.

2. Ga in uw browser naar de pagina voor routerconfiguratie door het IP-adres in te voeren.

De meeste routers gebruiken een van deze standaard gateway-adressen:

• 192.168.0.1

• 192.168.1.1

• 192.168.1.254

3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en meld u aan bij uw gatewayrouter.

4. Tenzij u deze heeft veranderd, gebruikt de router het standaardwachtwoord voor aanmelding. Als u het standaardwachtwoord niet meer weet, raadpleeg dan de Help-documentatie van de routerfabrikant.

5. Zoek de Firewallinstellingen.

6. Verleen toegang op de poorten 500 en 4500.

Als u de optie om toegang te verlenen op de poorten 500 en 4500 niet kunt vinden, kunt u ook de Firewall uitschakelen.

7. Sla de routerinstellingen op en sluit deze af.

8. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging en schakel Secure VPN in het venster Mijn Norton in.

Automatisch verbinden inschakelen

Ik heb Norton 360 op Windows

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

2. Klik in het venster Mijn Norton op het pijltje van het keuzemenu naast Secure VPN en klik dan op Instellingen.

3. Verplaats de schuifregelaar om Automatisch verbinden in of uit te schakelen.

Ik heb de Norton Secure VPN-app op Windows

1. Open de Norton Secure VPN-app op uw bureaublad.

2. Klik op het pictogram Instellingen bovenaan de app.

3. Verplaats in het venster Instellingen onder Algemeen de schuifregelaar VPN automatisch verbinden tijdens het starten om Automatisch verbinden in- of uit te schakelen.

Als het probleem zich blijft voordoen, neemt u contact op met uw internetprovider om toegang tot UDP-poort 4500 en 500 toe te staan.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v135460781