Norton Secure VPN voor mobiele apparaten

De reden voor Norton Secure VPN

Wanneer u een onbeveiligde draadloze verbinding gebruikt, kunnen uw internetprovider en websites gevoelige gegevens zien, zoals uw locatie, chatberichten en e-mails. U bent kwetsbaar voor cybercriminelen die uw gegevens willen volgen en stelen. Norton Secure VPN maakt een Virtual Private Network waarmee uw gevoelige gegevens worden versleuteld. U kunt hierdoor veilig gebruikmaken van een openbaar netwerk, zoals internet.

Norton Secure VPN in- of uitschakelen

Tik op VPN inschakelen om Norton Secure VPN in te schakelen. Wanneer VPN is ingeschakeld, wordt uw virtuele locatie weergegeven op een cirkelvormige kaart. Tik op VPN uitschakelen om Norton Secure VPN uit te schakelen.

Wanneer u het VPN uitschakelt, worden uw IP-adres en locatie zichtbaar en wat uw verbinding onveilig maakt.

Uw geografische regio in Norton Secure VPN wijzigen

Norton Secure VPN kiest standaard het optimale regionale datacenter op basis van uw locatie. U kunt de geselecteerde regio handmatig wijzigen in de locatie-instellingen.

Uw regio wijzigen op Android of iOS

1. Open Norton Secure VPN.

2. Tik op het locatiepictogram bovenaan het scherm.

3. Selecteer in het scherm Regio's de gewenste regio in de lijst.

Auto-Protect in- of uitschakelen op Android of iOS

Wifibeveiliging in Norton Secure VPN scant het draadloze netwerk waarmee uw apparaat is verbonden om veelvoorkomende netwerkbedreigingen zoals man-in-the-middle-aanvallen te detecteren.

Wifibeveiliging in- of uitschakelen

1. Open Norton Secure VPN.

2. Tik op het pictogram Wifi-instellingen onderaan het scherm.

3. Verplaats de schuifregelaar Auto-Protect om uw VPN in te schakelen wanneer u verbinding maakt met een onbeveiligd of gecompromitteerd netwerk.

Waarschuwingen in- of uitschakelen op Android of iOS

Norton Secure VPN waarschuwt u telkens wanneer u verbinding maakt met een onbeveiligd netwerk. Als u echter geen waarschuwingen wilt ontvangen, kunt u deze uitschakelen via Netwerkbeveiliging.

Waarschuwingen in- of uitschakelen

1. Open Norton Secure VPN.

2. Tik op het pictogram Wifi-instellingen onderaan het scherm.

3. Verplaats de schuifregelaar Waarschuwingen inschakelen om waarschuwingen in of uit te schakelen.

Waarschuwingen inschakelen wordt grijs weergegeven wanneer u op een beveiligd netwerk bent aangesloten.

Ad Trackers blokkeren op Android of iOS

Elk mobiel apparaat heeft een unieke reclame-id, die kan worden gebruikt om uw gegevens bij te houden, zoals uw naam, adres en leeftijd. Reclame-id's kunnen woorden gebruikt door app-ontwikkelaars om gerichte advertenties te maken die voor u relevant zijn. De functie Reclametracking in Norton Secure VPN beschermt u en blokkeert gerichte advertenties.

Ad Trackers blokkeren in- of uitschakelen op Android of iOS

1. Open Norton Secure VPN.

2. Tik op het pictogram Ad Tracker onderaan het scherm.

3. Verplaats in het scherm Ad Tracker de schuifregelaar Ad Trackers blokkeren om Ad Trackers in of uit te schakelen.

Ad Trackers blokkeren werkt alleen wanneer Virtual Private Network is ingeschakeld.

Split Tunnel inschakelen op Android

Met de functie Split Tunnel in Norton Secure VPN kunt u uw gekozen apps veilig sturen en versleutelen door het verkeer te selecteren dat u van Secure VPN wilt uitsluiten.

Split Tunnel inschakelen op Android

1. Open Secure VPN.

2. Tik op het menupictogram linksboven op het scherm en tik op Instellingen.​
  3. Verplaats op het scherm Instellingen de schuifregelaar om Split Tunneling te activeren.

4. Tik op Apps uitsluiten onder Split Tunneling om een app uit te sluiten.

5. Klik op het scherm Apps uitsluiten op om de apps te selecteren die u wilt uitsluiten van het Secure VPN-verkeer.

Schakel VPN uit en weer in om de doorgevoerde wijzigingen voor Split Tunneling toe te passen.

Norton Secure VPN verwijderen

Voor Android

Tik in het scherm App op het pictogram Secure VPN en houd dit vast. Verplaats het vervolgens naar de optie Verwijderen bovenaan.

Voor iOS

1. Houd op het startscherm het pictogram van Norton Secure VPN vast totdat het begint te trillen.

2. Tik op de linkerbovenhoek van het app-pictogram om de app te verwijderen.

3. Tik op Verwijderen om dit te bevestigen.

Uw Norton-abonnement opzeggen

Ik heb mijn Norton-abonnement aangeschaft via een aankoop binnen de app via de Play Store, App Store of Microsoft Store

Als u uw Norton-abonnement niet langer wilt gebruiken, verwijdert u de Norton-app van uw apparaat en zegt u uw abonnement op in de Play Store, App Store of Microsoft Store.

Wanneer u de proefversie van Norton Secure VPN via de Apple App Store of Google Play Store downloadt, moet u een jaarabonnement activeren via een aankoop in de app. Aan het einde van uw proefperiode worden kosten in rekening gebracht. Als u uw proefversie van Norton Secure VPN wilt stopzetten zonder dat er kosten in rekening worden gebracht, moet u het voor het einde van de proefperiode opzeggen.

Uw abonnement wordt niet automatisch stopgezet wanneer u de Norton-app verwijdert. U moet uw abonnement opzeggen in de abonnementsinstellingen van de Play Store, App Store of Microsoft Store. Raadpleeg de volgende artikelen voor meer informatie:

Ik heb mijn abonnement aangeschaft in een winkel of in de Norton Online Store

Als u de Automatische verlengingsservice voor uw abonnement op Norton Secure VPN, Norton Mobile Security of Norton Security wilt opzeggen, bekijkt u Automatische verlengingsservice van Norton uitschakelen voor instructies.

Als de verlenging al in rekening is gebracht en u daarvoor een terugbetaling wilt, lees dan hoe dit moet op Terugbetaling aanvragen.

Privacyverklaring van NortonLifeLock

We respecteren uw privacy en doen er alles aan om uw persoonlijke gegevens te beschermen. Zie https://www.nortonlifelock.com/privacy/gps-english voor meer informatie.

Video: Aan de slag met Norton Secure VPN

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v131611646
Besturingssysteem: android,ios