Waarom ontvang ik een melding dat mijn informatie op het dark web is gevonden?

U heeft deze melding ontvangen omdat informatie die van u is, beschikbaar is op het dark web en door hackers kan worden gekocht of gebruikt om identiteitsmisdrijven te plegen. Hier zijn enkele redenen waarom uw informatie mogelijk op het dark web is gevonden.

• Gegevenslekken op websites
    Dit kan gebeuren, omdat er mogelijk een gegevenslek was op de website waarop u uw informatie heeft ingevoerd voor de registratie of om via deze website een van de services te gebruiken. Misschien kunt u het zich niet meer herinneren of weet u gewoon niet welke andere services er aan de website zijn gekoppeld.
    Ook al gebruikt u de website niet meer, heeft u het account gedeactiveerd of heeft u zich afgemeld, de informatie kan nog steeds in hun systemen staan.
  • Uitgelekte gebruikersnamen en wachtwoorden (bekend als combolijst)
    Soms worden gebruikersnamen/e-mailadressen en wachtwoorden samen als een tekstbestand (bekend als combolijst) naar het dark web geüpload. Dit bestand is machinaal leesbaar en kan worden gebruikt als invoer voor tools die authenticatieverzoeken aan een website of een API (Application Programming Interface) automatiseren.
    U ontvangt een melding als uw informatie in de combolijst wordt gevonden. Om veiligheidsredenen ziet u maar een gedeelte van het wachtwoord. Het is mogelijk dat dit niet uw recentste wachtwoord is, maar een wachtwoord dat u in het verleden heeft gebruikt. U moet verifiëren dat het e-mailadres dat aan dit wachtwoord is gekoppeld van u is, voordat we het wachtwoord gedeeltelijk maskeren en weergeven.
    Lees Meer informatie over melding van combolijst met wachtwoorden voor meer informatie.
  • Blootstelling van uw persoonlijke informatie uit een onbevestigde bron
    Uw persoonlijke informatie wordt openbaar gemaakt door een onbevestigde bron op het dark web. Helaas hebben we niet de alle details over het gegevenslek en kunnen we u daarom geen naam of bron geven. We geven echter wel de categorie van de blootgestelde informatie, zodat u uw online aanmeldingen en wachtwoorden kunt wijzigen en versterken.
    Houd er rekening mee dat onze medewerkers van de Klantenservice en ondersteuning geen aanvullende informatie over deze blootstelling hebben en niet weten of uw blootgestelde persoonlijke informatie op een verdachte manier wordt gebruikt.
    We scannen het dark web voortdurend op uw persoonlijke informatie en sturen u een melding als we iets vinden. In de tussentijd raden wij u aan voorzichtig om te gaan met uw persoonlijke informatie.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v20220104172433193