Probleem oplossen met herhaalde waarschuwingen van Blokkering van verbinding van uw Norton-product voor apparaatbeveiliging voor Mac

In het venster Blokkering van verbinding kunt u de toepassingen, poorten, services en IP-adressen opgeven waarvoor verbindingen van en naar uw Mac zijn toegestaan. Op basis van de opgegeven toegangsinstellingen worden toegangspogingen via de toepassing, service of het IP-adres door de firewall toegestaan of geblokkeerd.

Wanneer een toepassing of service via internet verbinding probeert te maken met uw computer, ontvangt u een melding en vraagt uw Norton-product of dit moet worden toegestaan of geblokkeerd.

• Als het verbindingsverzoek van een bekende toepassing of service komt die volgens u veilig is, kunt u de verbinding toestaan.

• Als u de bron van het verbindingsverzoek niet kent, klik dan in het meldingsvenster op Details om de verbindingsgegevens te bekijken.

Vervolgens kunt u kiezen of u de verbinding wilt toestaan of blokkeren.

De instellingen voor Blokkering van verbinding die u instelt, gelden specifiek voor de geselecteerde netwerklocatie. Als u uw netwerk heeft veranderd, kan de waarschuwing voor het blokkeren van verbindingen opnieuw verschijnen. Selecteer Toestaan of Blokkeren in het waarschuwingsvenster van Blokkering van verbinding.

In sommige gevallen geldt de regel voor Blokkering van verbinding niet voor een bepaalde toepassing. Dit resulteert in herhaalde waarschuwingen voor Blokkering van verbinding. Update uw Norton-product naar de nieuwste versie om dit probleem te verhelpen. Verwijder de regel Blokkering van verbinding en voeg deze opnieuw toe als het probleem zich blijft voordoen.

LiveUpdate uitvoeren

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Open.

2. Klik op LiveUpdate in het hoofdvenster van het Norton-product.

3. Voer LiveUpdate uit totdat er geen updates meer beschikbaar zijn voor uw Norton-product.

4. Start uw Mac opnieuw op als u hierom wordt gevraagd.

De regel Blokkering van verbinding verwijderen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Geavanceerd of Instellingen.

3. Klik op Firewall in het linkerdeelvenster.

4. Klik in het rechterdeelvenster naast Blokkering van verbinding op het instellingenpictogram .
  5. Selecteer de toepassing waarvoor u herhaaldelijk waarschuwingen van Norton ziet in de lijst met toepassingen in het venster Blokkering van verbinding.

6. Klik op Verwijderen.

7. Klik in het bevestigingsvenster op Verwijderen.

8. Klik op Gereed.

9. Sluit alle programma's af en start uw Mac opnieuw op.

Een nieuwe regel voor Blokkering van verbinding instellen

1. Open uw Norton-product voor apparaatbeveiliging.

Wanneer u naast Apparaatbeveiliging het venster Mijn Norton ziet, klikt u op Openen.

2. Klik in het hoofdvenster van het Norton-product op Geavanceerd of Instellingen.

3. Klik op Firewall in het linkerdeelvenster.

4. Klik in het rechterdeelvenster naast Blokkering van verbinding op het instellingenpictogram .
  5. Klik in het venster Blokkering van verbinding op Toepassing toevoegen.

6. Selecteer de vereiste toepassing in het venster Toepassing kiezen.

Als de gewenste toepassing niet in de lijst staat, klikt u op Overige om de toepassing te zoeken.

7. Klik op Kiezen.

De toepassing die u heeft toegevoegd verschijnt in het venster Blokkering van verbinding met Toestaan als standaardinstelling voor toegang. Als u de toepassing wilt blokkeren, klikt u naast de naam van de toepassing op Toestaan en selecteert u Blokkeren.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v137832125