Apparaten op de Netwerkbeveiligingskaart bekijken

Het venster Netwerkbeveiligingskaart biedt een grafische weergave van de apparaten op het netwerk waarmee uw computer is verbonden. U kunt de details van elk apparaat bekijken, zoals de apparaatnaam, de beveiligingsstatus en het IP-adres.

Het venster Netwerkbeveiligingskaart geeft ook de beveiligingsstatus van de volgende computers weer:

• De computer waarop u de status van de externe controle bekijkt (DEZE COMPUTER).

• De computers die extern worden gecontroleerd

Het vertrouwensniveau van het apparaat wordt onder aan het pictogram op de netwerkkaart weergegeven.

Norton 360 Online geeft de apparaten als volgt weer:

• DEZE COMPUTER

• Apparaten met online verbindingsstatus

• Apparaten met offline verbindingsstatus

Wanneer u een nieuw product met uw netwerk verbindt, ververst Norton 360 Online automatisch de gegevens in het venster Netwerkbeveiligingskaart zodat het apparaat wordt weergegeven.

U moet de Symantec Security Driver in Norton 360 Online configureren om de Netwerkbeveiligingskaart te kunnen openen. U kunt de Symantec Security Driver niet installeren wanneer u LiveUpdate uitvoert. U kunt de de Norton LiveUpdate-sessie naar wens voltooien of sluiten voordat u de Symantec Security Driver installeert.

Apparaten op de Netwerkbeveiligingskaart bekijken

1. Klik op Instellingen in het hoofdvenster van Norton 360 Online.

2. Klik op Mijn netwerk onder Gedetailleerde instellingen in het venster Instellingen.

3. Als het deelvenster Productconfiguratie verschijnt, klikt u op Doorgaan.

Het deelvenster Productconfiguratie verschijnt wanneer u voor het eerst op Netwerkbeveiligingskaart klikt. Het deelvenster Productconfiguratie helpt u bij de installatie van de Symantec Security Driver die benodigd is voor de weergave van het venster Netwerkbeveiligingskaart. Het installatieproces van de Symantec Security Driver zal uw netwerkverbinding tijdelijk onderbreken.

4. Klik onder Netwerkbeveiligingskaart op Configureren.

In het venster Netwerkbeveiligingsoverzicht ziet u het functieoverzicht van de Netwerkbeveiligingskaart. Het venster Netwerkbeveiligingsoverzicht verschijnt in de volgende gevallen:

• Wanneer u het venster Netwerkbeveiligingskaart voor het eerst opent.

• Wanneer u Welkomstscherm weergeven bij opstarten inschakelt in het venster Instellingen.

5. Als het venster Netwerkbeveiligingsoverzicht verschijnt, klikt u op OK.

Als het venster Netwerkbeveiligingsoverzicht niet meer moet worden geopend, selecteert u Dit niet opnieuw weergeven voordat u op OK klikt.

6. Selecteer het netwerk met het apparaat waarvan u de details wilt zien in de vervolgkeuzelijst Netwerkdetails.

De details van een apparaat bekijken op de Netwerkbeveiligingskaart

• Klik op een apparaatpictogram in het venster Netwerkbeveiligingskaart.

U kunt de schuifpijltjes gebruiken om alle apparaten in de netwerkkaart te bekijken.

In de sectie met apparaatdetails die zich onder de netwerkkaart bevindt, worden de volgende details weergegeven:

Apparaatnaam

Hier wordt de naam van het apparaat weergegeven.

Standaard staat in de Netwerkbeveiligingskaart de NetBIOS-naam van de computer. De Netwerkbeveiligingskaart toont echter de naam van het apparaat als NIEUW als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

• Het apparaat heeft geen NetBIOS-naam

• Het apparaat heeft een firewall die is ingeschakeld

U kunt de apparaatnaam wijzigen in het venster Apparaatdetails bewerken.

Adapterfabrikant

Hier wordt de naam weergegeven van de fabrikant die de netwerkadapter van het bestand heeft gemaakt

De naam van de adapterfabrikant wordt gebaseerd op het fysieke adres (ook wel Media Access Control-adres of MAC-adres) van het apparaat.

Categorie

Hier wordt de categorie weergegeven waartoe het apparaat behoort.

Het pictogram van de apparaatcategorie toont details over de verbindings- en beveiligingsstatus. Norton 360 Online labelt alle onbekende apparaten als NIEUW en stelt de categorie in op ALGEMEEN APPARAAT.

Deze categorie kan computergerelateerde apparaten bevatten, zoals printers, media-apparaten en gameconsoles.

U kunt de apparaatcategorie wijzigen in het venster Apparaatdetails bewerken.

Beveiligingsstatus

Hier wordt weergegeven hoe goed uw computer tegen bedreigingen, risico's en schade wordt beschermd.

De beveiligingsstatus wordt alleen weergegeven voor Deze computer en de computers die extern worden gecontroleerd.

Externe controle

Hier wordt de verbindingsstatus van Externe controle weergegeven

De statussen zijn:

• AAN

• UIT

U kunt Externe controle voor een afzonderlijke computer uitschakelen of voor alle computers die u extern controleert.

Vertrouwensniveau

Hier wordt het toegangsniveau weergegeven, waarmee een extern apparaat een verbinding met uw computer kan maken.

Het eerste vertrouwensniveau wordt op basis van uw computerconfiguratie ingesteld. U kunt vertrouwensniveaus voor alle apparaten behalve Deze computer instellen.

Verbinding

Hier wordt de status van de verbinding weergegeven.

De statussen zijn:

• ONLINE

• OFFLINE

Fysiek adres

Hier wordt het fysieke adres (ook wel Media Access Control-adres of MAC-adres) van de computer of het apparaat weergegeven

IP-adres

Hier wordt het IP-adres van de computer of het apparaat weergegeven

Als u het IP-adres van een apparaat wijzigt, werkt Norton 360 Online het IP-adres van dat apparaat bij in Netwerkbeveiligingskaart wanneer u de lijst vernieuwt.

Een apparaat aan de Netwerkbeveiligingskaart toevoegen

Apparaatdetails bewerken

Apparaten van de Netwerkbeveiligingskaart verwijderen

De Netwerkbeveiligingskaart