Netwerkbeveiligingskaart

Het venster Netwerkbeveiligingskaart biedt een grafische weergave van de apparaten op het netwerk waarmee uw computer is verbonden.

Via het venster Netwerkbeveiligingskaart kunt u het volgende bijhouden:

• Beveiligingsstatus van de computers die met het netwerk zijn verbonden

• Status van uw draadloze netwerkverbinding

• Verbindingsstatus van apparaten op het netwerk

• Bekende, onbekende of indringerapparaten op uw netwerk

Standaard wordt in het venster Netwerkbeveiligingskaart de naam van het NetBIOS weergegeven. Als de computer geen NetBIOS-naam heeft of een ingeschakelde firewall heeft, wordt de computernaam echter als NIEUW weergegeven.

De Netwerkbeveiligingskaart heeft de volgende gebieden:

Netwerkkaartgebied

Hier worden de apparaten weergegeven die Norton 360 Online op uw netwerk heeft gevonden.

De netwerkkaart toont een apparaat met zijn pictogram, naam en beveiligingsstatus. U kunt schuifpijltjes gebruiken om alle apparaten in de netwerkkaart te bekijken.

De netwerkkaart geeft de apparaten als volgt weer:

• DEZE COMPUTER

• Apparaten met online verbindingsstatus

• Apparaten met offline verbindingsstatus

Gebied met apparaatdetails

Hier worden de details van elk apparaat in de netwerkkaart weergegeven.

U ziet hier apparaatnaam, naam van adapterfabrikant, apparaatcategorie, status voor externe controle, verbindingsstatus, fysiek adres en IP-adres. U kunt de apparaatnaam en -categorie in het vak Apparaatdetails bewerken. U kunt externe controle ook uitschakelen voor computers die met uw netwerk zijn verbonden.

U kunt ook bekijken of het apparaat van inbraakpreventiescans wordt uitgesloten.

U kunt het vertrouwensniveau van een apparaat bekijken en bewerken.

Gebied Netwerkdetails

Hier wordt de beveiligingsstatus van uw netwerk weergegeven.

In het vak Netwerkdetails kunt u details van uw netwerk bekijken en bewerken. U kunt een apparaat toevoegen of verwijderen, en het totaalaantal apparaten in uw netwerk bekijken. U kunt de status voor externe controle en de status voor computerdetectie van uw computer bekijken. U kunt ook externe controle instellen of uitschakelen voor de computers die met uw netwerk zijn verbonden.

Norton 360 Online voegt alle apparaten die u handmatig aan de Netwerkbeveiligingskaart toevoegt, aan het netwerk Vertrouwensbeheer toe. U kunt het netwerk Vertrouwensbeheer in de vervolgkeuzelijst Netwerkdetails selecteren om de apparaten te bekijken die u hebt toegevoegd.

U kunt de volgende opties gebruiken in het venster Netwerkbeveiligingskaart :

Vernieuwen

Hiermee kunt u het venster Netwerkbeveiligingskaart vernieuwen en de recentste configuratiewijzigingen weergeven.

Plusteken ( + )

Hiermee wordt een apparaat handmatig aan de Netwerkbeveiligingskaart toegevoegd.

Norton 360 Online toont de apparaten in het netwerk Vertrouwensbeheer die handmatig zijn toegevoegd.

Minteken ( - )

Hiermee kunt u een apparaat uit het venster Netwerkbeveiligingskaart verwijderen.

Het online apparaat dat u verwijdert, verschijnt opnieuw wanneer u het venster Netwerkbeveiligingskaart opnieuw opent.

Instellingen

Hiermee kunt u extern de computers controleren waarop een versie van een Norton-product staat dat externe controle ondersteunt.

Details

Hiermee kunt u de configuratiestatus bekijken van uw beveiligingsfuncties, zoals Auto-Protect, Inbraakpreventie en Scannen van e-mails.

Hiermee kunt u ook de configuratiestatus van uw beveiligingsupdates bekijken, zoals Automatische LiveUpdate en Pulsupdates. U kunt bepaalde gegevens bekijken, zoals het versienummer en de abonnementsstatus van uw Norton-product.

U kunt ook de configuratiestatus van uw transactiebeveiliging bekijken, zoals Identity Safe en Antiphishing.

Uitschakelen

Hiermee kunt u Externe controle uitschakelen voor alle computers die u extern controleert.

De optie Uitschakelen is alleen beschikbaar als u het proces Setup Externe controle hebt voltooid.

Bewerken

In het venster Netwerkbeveiligingskaart staan de volgende Bewerken -koppelingen:

• Met de koppeling Bewerken rechts van Netwerkdetails kunt u de details van uw netwerk bewerken.

• Met de koppeling Bewerken rechts van Apparaatnaam kunt u de details van het apparaat bewerken.

• Met de koppeling Bewerken rechts van Vertrouwensniveau kunt u het vertrouwensniveau van het apparaat bewerken. Deze optie is niet beschikbaar als u in Netwerkbeveiligingskaart de optie Mijn pc hebt geselecteerd.

Uitschakelen

Hiermee kunt u Externe controle uitschakelen voor een afzonderlijke computer die u extern controleert.

De optie Uitschakelen is alleen beschikbaar als u het proces Setup Externe controle hebt voltooid.

De Netwerkbeveiligingskaart

Apparaten op de Netwerkbeveiligingskaart bekijken

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v9802236_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 04/11/2011