Norton Community Watch

Norton Community Watch helpt bij de identificatie van nieuwe beveiligingsrisico's door geselecteerde beveiligings- en toepassingsgegevens ter analyse naar Symantec te sturen. Symantec beoordeelt deze gegevens om nieuwe bedreigingen en hun bronnen op te sporen. Dankzij de gezamenlijke inspanning van gebruikers van Norton-beveiligingsproducten kan snel een oplossing voor deze bedreigingen en risico's worden gevonden. Hiermee worden ook gebruikersbeveiliging en productfunctionaliteit verbeterd. Daarnaast helpt het Symantec de uitvoering, planning en efficiëntie van Norton-specifieke taken en instellingen op uw computer te analyseren.

De volgende typen gegevens worden door Norton Community Watch verzameld en verzonden:

• Geïdentificeerde schadelijke software zoals mobiele uitvoerbare bestanden en actieve processen

• Alle URL's van websites die uw product als frauduleus beschouwt

• Alle URL's van websites die u vóór detectie van het risico hebt bezocht

• De toepassingen en processen die regelmatig en tijdens detectie van beveiligingsrisico's op uw computer worden uitgevoerd

• Antwoorden die uw computer naar een potentieel beveiligingsrisico stuurt

• Algemene systeeminformatie en prestatiekenmerken van de computer

• Algemene informatie over uw computer zoals inactieve tijd, stand-by en instellingen voor de schermbeveiliging.

Nadat de mogelijke beveiligingsrisico's zijn beoordeeld aan de hand van de ontvangen gegevens, stuurt Symantec de informatie terug naar Norton 360 Online. De Norton-functies zoals Norton Insight en Insight-netwerk gebruiken deze informatie om bestanden en processen die gevaar lopen te identificeren.

Neem deel aan Norton Community Watch-verzendingen om een waardevolle bijdrage te leveren aan de hele community die gebruikmaakt van Norton-beveiligingsproducten. Tijdens de verzameling en verzending van gegevens wordt geen persoonlijk identificeerbare informatie weergegeven. Symantec hanteert een adequaat beveiligingsniveau voor de verzamelde informatie. Met de optie Verzameling van gedetailleerde foutgegevens onder Norton Community Watch in het venster Beheerinstellingen kunt u het verzenden van gedetailleerde gegevens toestaan of weigeren. De gedetailleerde gegevens kunnen variëren afhankelijk van Norton-specifieke fouten en onderdelen. U kunt de optie instellen om de verzendingen van gegevens te beheren.

Norton Community Watch verzamelt en verzendt alleen gedetailleerde gegevens over de Norton-specifieke fouten en onderdelen. Van gebruikers worden geen persoonlijke gegevens verzameld of bewaard.

Als u geen lid wordt van Norton Community Watch wanneer u uw Norton-product installeert, kunt u dit later alsnog activeren. U kunt de optie Norton Community Watch in het venster Beheerinstellingen gebruiken. De gegevens die Norton Community Watch verzamelt en naar Symantec stuurt, kunt u ook bekijken in het venster Beveiligingsgeschiedenis.

Norton Community Watch uitschakelen of inschakelen

Items in Beveiligingsgeschiedenis bekijken

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v9032780_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 03/11/2011