Back-uplocaties

Norton 360 Online kan back-ups maken van uw bestanden naar allerlei soorten opslaglocaties. Hoe snel, veilig en groot uw back-up kan zijn hangt af van de locatie die u ervoor kiest. Geen enkele back-uplocatie is het allerbeste in alle situaties en voor alle gebruikers.

U kunt elke opslaglocatie kiezen die in Norton 360 Online wordt voorgesteld voor back-ups. Welke locaties dat zijn, hangt af van de pc en de aangesloten apparatuur. Met behulp van de informatie in de volgende tabel kunt u een locatie kiezen die het beste aan uw behoeften voldoet qua veiligheid, snelheid en opslagcapaciteit:

C: (Lokale vaste schijf)

Hiermee worden uw back-ups in een speciale map op het C-station van uw pc opgeslagen. Deze methode is snel en gemakkelijk, en wordt alleen beperkt door de hoeveelheid ruimte die beschikbaar is op uw station. U kunt hiermee automatische back-ups uitvoeren.

Back-ups op uw C-station zijn makkelijk te maken maar bieden minimale veiligheid. Bij mechanische problemen met de vaste schijf kunnen zowel de originele bestanden als de back-ups verloren gaan.

Als u het C-station gebruikt voor snelle, automatische back-ups, moet u ook af en toe back-ups van uw bestanden op een ander station of andere locatie maken.

Ander intern of extern station

Met deze optie kunt u snel en gemakkelijk back-ups maken. U kunt automatische back-ups uitvoeren en hebt altijd toegang tot de back-upbestanden zolang het station met uw pc is verbonden.

Hoewel het gebruik van een ander station veiliger is dan het C-station, lopen uw gegevens toch nog risico als zich hardwareproblemen op uw pc voordoen.

Als u een ander station gebruikt, moet u ook af en toe op een andere locatie een back-up van uw bestanden maken.

Cd, dvd of Blu-ray-schijf

Voor deze optie hebt u opneembare cd's, dvd's of Blu-ray-schijven nodig, en moet uw pc een optisch station hebben waarmee u deze schijven kunt beschrijven. U moet aanwezig zijn om de schijven in het station te plaatsen en te verwijderen wanneer dan wordt gevraagd. Om die reden kunt u geen automatische back-ups plannen als u back-ups maakt op cd's, dvd's of Blu-ray-schijven.

Het maken van back-ups op cd, dvd of Blu-ray-schijven werkt langzamer dan op andere media. Het maken van back-ups op cd, dvd of Blu-ray-schijven is ook minder gemakkelijk omdat u erbij moet blijven.

Met Norton 360 Online kunt u een back-up van uw gegevens maken op een van de volgende optische media, als uw optische station hiervoor ondersteuning biedt:

• Cd-r

• Cd-rw

• Dvd+r

• Dvd-r

• Dvd+r dl

• Dvd-r dl

• Dvd+rw

• Dvd-rw

• Dvd-ram

• Bd-r

• Bd-re

Back-upschijven kunnen het best worden bewaard op een andere veilige locatie, om u zo te beveiligen tegen problemen met uw pc of met de ruimte waar uw pc staat.

Wanneer u het cd- of dvd-station voor het eerst als de back-uplocatie selecteert, vraagt Norton 360 Online u het optische back-upstation op uw computer te configureren. U kunt het optische stuurprogramma installeren via Norton 360 Online.

Netwerkstation

U kunt deze optie gebruiken als uw pc is aangesloten op een lokaal netwerk met opslagmogelijkheden waartoe u toegang hebt. Afhankelijk van de snelheid van uw netwerk kan deze optie bijna net zo snel zijn als het maken van back-ups op een intern of extern station.

Deze optie wordt niet weergegeven als uw pc niet is aangesloten op een netwerk met een opslagapparaat waartoe u toegang hebt.

Als u een back-up van uw gegevens wilt maken op een extern netwerkstation, moet u het externe netwerkstation aan de computer toewijzen. Hierbij moet u ook een stationsletter voor de verbinding opgeven.

Flash-drive en verwisselbare opslagapparaten, inclusief iPod

Flash-stations en gelijksoortige apparaten voor gegevensopslag die op uw pc zijn aangesloten, kunnen ook als back-uplocatie dienen. In Norton 360 Online worden dergelijke apparaten als externe schijfstations weergegeven. Als een dergelijk apparaat altijd op uw pc is aangesloten, kunt u het voor automatische back-ups gebruiken.

De hoeveelheid opslagruimte waarover deze apparaten beschikken, is vaak minder dan op vaste schijven. Als u een flash-drive gebruikt voor back-ups, is het raadzaam uw bestanden af en toe ook op een andere locatie op te slaan.

Een back-uplocatie selecteren

Een back-upschema bekijken of wijzigen

Modus voor breedband met datalimiet

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v8723907_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 08/09/2011