Firewallregels: poorten opgeven

Als u een firewallregel maakt of wijzigt, kunt u de communicatiemethoden, of poorten, opgeven waarvoor deze regel geldt. De beschikbare categorieën zijn:

Bekende poorten uit lijst

De regel geldt voor de geselecteerde poorten in de lijst.

De lijst bevat de meest gebruikte poorten. U kunt alle poorten aanvinken waarvoor deze regel moet gelden.

Afzonderlijk opgegeven poorten

De regel geldt voor de poorten die u hier invoert.

U kunt meerdere poortnummers invoeren, gescheiden door spaties.

Poortbereik

De regel geldt voor een reeks poorten.

Voer het eerste (laagste) poortnummer en het laatste (hoogste) poortnummer in.

Locatie

Deze regel kan op lokale en externe poorten worden toegepast.

Lokale poorten zijn de poorten op uw computer die voor inkomende verbindingen worden gebruikt. Externe poorten zijn de poorten op de computer waarmee uw computer communiceert. Deze worden meestal voor uitgaande verbindingen gebruikt.

De wizard Regel toevoegen gebruiken

Firewallregels

Verkeersregels en programmaregels toevoegen