Hoe wis ik mijn browsergeschiedenis?

Als u uw online sporen wilt wissen, moet u regelmatig in onderstaande secties uw browsergeschiedenis wissen, waarin informatie wordt opgeslagen over de sites die u bezoekt.

• Cache, Geschiedenis en adresbalk.

• Index.dat.

• Formuliergegevens automatisch invullen - gegevens die eerder in een willekeurig webformulier werden ingevuld, waaronder alle wachtwoorden.

• Gedownloade programmabestanden.

Met deze functie kunt u gegevens in uw browsergeschiedenis selectief opschonen. Ondersteunde browsers zijn onder andere Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Opera, Safari en Netscape.

Uw browsergeschiedenis wissen

1. Selecteer het tabblad Privacy in het hoofdvenster van Norton Utilities.

2. Klik op de startpagina Privacy onder Uw actie selecteren op Uw browsergeschiedenis wissen.

De categorie Browsers wordt automatisch gemarkeerd in het linkervenster.

3. In het venster Privacyscan en opschoning in de rij Browserinstellingen opschonen schuift u de selectie bij Aan/Uit naar Aan aan de rechterkant om de functie Browserinstellingen opschonen te activeren.

4. Hier wordt een lijst met verschillende browsers weergegeven, inclusief status (wel of niet geïnstalleerd). Browsers die u niet heeft geïnstalleerd, worden grijs weergegeven. In de tweede kolom staan de op te schonen items.

5. Om te voorkomen dat specifieke cookies worden opgeschoond, moet u ze opslaan als Cookies die u wilt behouden.

U kunt deze optie gebruiken in Internet Explorer, Firefox en Chrome. Klik op Cookies die u wilt behouden en selecteer de gewenste cookies.

6. Selecteer de internetbrowser waarvan u de geschiedenis wilt wissen. Selecteer de gewenste items die moeten worden gewist in de kolom met de itemlijst. Bijvoorbeeld:

• Cache, Geschiedenis en Adresbalk

• Index.dat

• Formuliergegevens automatisch invullen

• Gedownloade programmabestanden

7. Klik op Keuzes opslaan om uw selectie te bevestigen. Deze actie is vereist als u de standaardselectie heeft gewijzigd.

8. Klik op Browsers opschonen om hun geschiedenis te wissen.

Wanneer u op Alles opschonen klikt, voert Norton Utilities een volledige privacyscan uit van onder andere de secties Browsers, Plug-ins en Vrije ruimte (indien ingeschakeld).

Hoe wis ik mijn Windows-geschiedenis?

Hoe kan ik sporen van software van derden beheren en wissen?

Wat houdt het permanent wissen van schijven in?

Wat is het verschil tussen schijven permanent wissen en bestanden permanent vernietigen?

Welkom bij Norton Utilities

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v83564908
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 11/06/2019