Hoe defragmenteer ik mijn harde schijven?

Defragmentatie is een proces waarbij gefragmenteerde bestanden die op een schijf zijn opgeslagen, opnieuw worden geordend om aaneengesloten opslaglocaties in te nemen zodat ruimte en prestaties worden geoptimaliseerd.

In het venster Speed Disk kunt u uw harde schijven defragmenteren.

Harde schijven defragmenteren

1. Selecteer in het hoofdvenster van Norton Utilities het tabblad Prestaties.

2. Ga op de startpagina Prestaties naar Uw actie selecteren en klik op Schijven defragmenteren.

3. Selecteer in het venster Speed Disk het volume dat u wilt defragmenteren.

4. Onder Acties selecteert u de bewerking die u wilt uitvoeren.

U kunt kiezen uit:

• Uitgebreide defragmentatie: hiermee wordt een uitgebreide defragmentatie uitgevoerd.

• Snelle defragmentatie: hiermee wordt een snelle defragmentatie uitgevoerd.

• Opstarttijd optimaliseren: hiermee wordt de opstarttijd geoptimaliseerd.

• Alleen analyse: hiermee wordt de schijf op gefragmenteerde bestanden geanalyseerd en worden de resultaten grafisch weergegeven.

• Computer afsluiten na voltooiing: hiermee wordt de computer afgesloten wanneer defragmentatie is voltooid.

• Taak uitvoeren bij opstarten: wanneer u deze optie selecteert, worden defragmentatie-activiteiten alleen uitgevoerd als de schijven niet worden gebruikt.

5. Klik op Starten om defragmentatie te starten. Tijdens het scannen kunt u op Legenda's weergeven klikken om de legenda voor clustertoewijzingen te bekijken. U kunt de optie Clustertoewijzing weergeven op fragmentatie/bestandsklasse ook in- of uitschakelen om de toewijzing per fragmentatie of bestandsklasse te bekijken.

6. Klik op het Stop -pictogram om de actie op elk gewenst moment te stoppen.

Nadat de bewerking is voltooid, ziet u een resultatenoverzicht met onder andere:

• Onnodige bestanden op schijf vóór defragmentatie

• Onnodige bestanden op schijf na defragmentatie

• Status van Smart Defrag : Aan of Uit

7. Klik op Volledig rapport weergeven om het rapport van de schijfanalyse te bekijken.

Wat is defragmentatie?

Wat gebeurt er tijdens de defragmentatie-analyse?

Wat is het verschil tussen snelle en uitgebreide defragmentatie?

Wat is defragmentatie van aangepaste bestanden en hoe voer ik deze uit?

Wat is Smart Defrag?

Welkom bij Norton Utilities

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v83508754_norton_utilities_help_nl_nl
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 11/06/2018