Hoe los ik problemen met het Windows-register op?

Wanneer Norton Utilities uw systeem heeft gescand, worden de problemen die tijdens de scan zijn gevonden, weergegeven in het venster Resultaten van registerscan. Bij elke gescande sectie wordt weergegeven hoeveel problemen erin zijn aangetroffen.

Het venster Resultaten van registerscan is verdeeld in twee secties:

• Categorie registerscan: deze sectie bevindt zich aan de linkerkant van het venster. De registerproblemen worden ondergebracht in een van deze categorieën. U kunt een willekeurige categorie selecteren om de registerproblemen voor die categorie te bekijken.

• Details van registerprobleem: deze sectie bevindt zich aan de rechterkant van het venster. U kunt voor de geselecteerde registercategorie de lijst met registerproblemen bekijken die tijdens de scan zijn gevonden.

Alle gedetecteerde items zijn standaard geselecteerd en klaar voor reparatie. U kunt de resultaten bekijken en Repareren selecteren om alle gedetecteerde items te repareren.

Als u een ervaren gebruiker bent, kunt u de actie-eigenschappen van elk probleem hier ook bewerken voordat u reparaties en wijzigingen in het Windows-register implementeert via de functie Repareren.

Windows-registerproblemen oplossen

1. Selecteer in het hoofdvenster van Norton Utilities het tabblad Prestaties.

2. Ga op de startpagina Prestaties naar Uw actie selecteren en klik op Uw register opruimen.

3. Selecteer het vereiste type scan in het venster Uw register opruimen en klik op Scan starten.

4. Klik in het venster Resultaten van registerscan op een registerscancategorie om de details van het register te bekijken in de sectie Details van registerprobleem.

5. Dubbelklik op een probleem om extra informatie te bekijken.

6. Klik op Alle secties om alle problemen te bekijken die in de scan zijn aangetroffen. In het venster Scanresultaten worden de volgende details van elk probleem weergegeven:

• Prioriteitsniveau en een korte beschrijving van het probleem.

• Locatie in het register waar het probleem is aangetroffen.

• Naam van de problematische waarde en de gegevens die de waarde bevat.

7. Scanresultaten bewerken : Als u een probleem wilt bewerken, selecteert u het en klikt u op de rechtermuisknop om het onderstaande actiemenu weer te geven. In dit menu staan alle acties die vóór herstel op problemen kunnen worden toegepast. Selecteer de toepasselijke actie in dit menu.

Voor bepaalde problemen zijn mogelijk niet alle acties beschikbaar.

• Item behouden: hiermee blijft het probleem behouden. Standaard worden alle problemen in de scanresultaten automatisch geselecteerd voor verwijdering.

• Item verwijderen: hiermee kunt u een item verwijderen nadat u het heeft hersteld. Selecteer Item verwijderen in het menu Actie.

• Waarde/subsleutel toevoegen aan negeerlijst: als u wilt voorkomen dat de waarde of sleutel van een registervermelding bij uitvoer van de functie Repareren wordt gerepareerd of in toekomstige scans wordt gedetecteerd, voegt u deze toe aan uw eigen negeerlijsten.

• Alles behouden: hiermee blijven alle problemen behouden. standaard worden alle problemen in de scanresultaten automatisch geselecteerd voor verwijdering.

• Alles verwijderen: hiermee kunt u alle problemen verwijderen. Naast reparatie van specifieke problemen kunnen alle problemen binnen een geselecteerde sectie van de scanresultaten worden opgelost.

• Alle problemen in een sectie oplossen: hiermee kunt u de sectie aan de linkerkant selecteren. Vervolgens selecteert u Alles verwijderen in het menu Actie.

8. Klik op de knop Repareren wanneer u tevreden bent met de acties en wijzigingen van alle problemen die in de scanresultaten worden weergegeven. Wanneer u op deze knop klikt, worden alle acties en bewerkingen in het venster met scanresultaten toegepast op de relevante vermeldingen in het register, inclusief toevoegingen aan negeerlijsten.

Waarom moet ik het Windows-register opruimen?

Hoe ruim ik mijn Windows-register op?

Hoe configureer ik negeerlijsten?

Welke registersecties worden gescand?

Hoe comprimeer ik mijn register?

Welkom bij Norton Utilities

< Terug

The solution made it easy for me to handle my issue.

Strongly disagree
Strongly agree

This is not my issue.