Welkom bij Norton Utilities

Norton Utilities helpt de prestaties van uw computer te verbeteren door uitgebreid systeembeheer en registerhulpprogramma's te bieden. Met deze hulpprogramma's kunt u de prestaties verbeteren zodat uw computer optimaal blijft werken.

Met Norton Utilities kunt u het volgende doen:

• Het Windows-register herstellen en alle sporen van uw online en computeractiviteiten permanent wissen.

• Bepalen welke opstartprogramma's en Windows-services voorrang krijgen.

• Schijfruimte wissen door dubbele bestanden en bestanden in uw tijdelijke map te verwijderen, en bestanden permanent te wissen.

U kunt via het hoofdvenster de hoofdfuncties oproepen en de prestaties van uw computer controleren.

Aan de slag met Norton Utilities

1. Open Norton Utilities via Alle programma's > Norton Utilities > Norton Utilities. U kunt ook op het pictogram van Norton Utilities op het bureaublad dubbelklikken.

2. Zorg dat uw versie van Norton Utilities up-to-date is. U kunt op Slimme update klikken om op de nieuwste productupdates te controleren en deze te downloaden.

3. Verken het Dashboard -venster. U ziet het dashboard wanneer u Norton Utilities opent. Dit biedt rechtstreeks toegang tot de hoofdfuncties van Norton Utilities. U kunt de optimalisatie op elk moment stopzetten door op het rode Stop -pictogram te klikken.

Het Dashboard is opgedeeld in deze secties:

• Systeemstatus : hiermee worden de prestaties en stabiliteit van uw computer aangegeven. Uw systeemstatus is afhankelijk van factoren als het register en vaste schijven. U kunt de prestaties en stabiliteit van uw systeem optimaliseren door uw register op te schonen en te comprimeren, uw vaste schijven te bleken en uw schijven te defragmenteren.

De Systeemstatus meter is een grafische weergave van de algehele status van uw computer.

De systeemstatusmeter heeft vier statussen:

Niet-geïdentificeerd

Geeft aan dat Norton Utilities geen register- en schijfcontrole heeft uitgevoerd.

De status van uw computer kan daarom niet worden bepaald.

LAAG

Geeft aan dat Norton Utilities uw computer heeft getest en dat het raadzaam is taken uit te voeren om de prestaties en stabiliteit van uw computer te handhaven.

Rechts naast de systeemstatusmeter ziet u taken die betrekking hebben op een goede systeemstatus.

REDELIJK

Geeft aan dat Norton Utilities uw computer heeft getest en enkele basistaken heeft uitgevoerd, zoals het opschonen van het register, het wissen van de documentgeschiedenis en het permanent wissen van vrije schijfruimte.

U kunt de prestaties en stabiliteit van uw computer nog verder verbeteren door taken als schijfdefragmentatie uit te voeren.

GOED

Geeft aan dat Norton Utilities uw computer heeft getest en alle aanbevolen taken heeft uitgevoerd om de prestaties en stabiliteit van uw computer te optimaliseren.

U merkt misschien geen veranderingen in de snelheid van uw computer wanneer u naar een ander systeemstatusniveau gaat. De systeemstatusmeter geeft aan dat Norton Utilities taken heeft voltooid die nodig zijn voor mogelijk verbeterde systeemstabiliteit en -status.

Norton Utilities test cruciale aspecten van uw computer, zoals het register en schijven. Als een probleem wordt gedetecteerd dat de prestaties van uw systeem kan beïnvloeden, wordt het probleem gemarkeerd. Een probleem kan uw dagelijkse werk beïnvloeden en de prestaties van uw computer mogelijk verslechteren.

Een probleem met hoge prioriteit kan de algehele prestaties van uw systeem beïnvloeden. De prestaties van uw systeem verbeteren mogelijk wanneer het probleem wordt opgelost. Als u tevreden bent met de prestaties van uw systeem, kunt u een probleem met hoge prioriteit negeren.

Uw computer raakt niet beschadigd als u de oplossingen die Norton Utilities aanraadt, niet uitvoert. De huidige prestaties en stabiliteit van uw computer blijven behouden.

Voor verdere optimalisatie van de systeemstatus gaat u naar: Hoe kan ik met Norton Utilities een goede systeemstatus realiseren?

• Optimalisatie met één klik : De functie Optimalisatie met één klik is een eenvoudige manier om uw systeem optimaal te laten presteren. Met één klik worden de volgende taken uitgevoerd:

• Registeropruiming

• Privacyopruiming

• Windows-optimalisatie

• Schijfdefragmentatie

• Scan van ongebruikte toepassingen

In uw Norton Utilities-venster ziet u de volgende tabbladen met opties die u helpen een goede systeemstatus te realiseren. Naast de systeemstatusmeter wordt een lijst weergegeven met aanbevolen acties die op uw systeemstatus zijn afgestemd.

• Prestaties : Het prestatiegedeelte is verdeeld in:

• Lokale schijf : hiermee wordt een grafisch overzicht van de ruimte op uw gedetecteerde fysieke stations weergegeven.

• Klik op Repareren om uw vaste schijven te herstellen en de prestaties van uw computer mogelijk te verbeteren.

• Klik op Defragmentatie om schijven te defragmenteren voor optimale ruimte en prestaties. De huidige status van Smart Defrag wordt hier ook weergegeven als Aan of Uit.

• Windows opstarten : hiermee worden de huidige en voorgaande opstarttijden voor het laden van toepassingen van derden weergegeven wanneer Windows wordt opgestart.

• Optimalisaties voor Windows : geeft het huidige profiel voor Windows-optimalisaties weer dat op uw computer is geselecteerd.

• Privacy : biedt informatie over de resultaten van uw recentste privacyscan. De privacyinformatie bestaat uit Windows-geschiedenis, internetgeschiedenis en Toepassingsgeschiedenis.

• Abonnement : biedt informatie over uw abonnementsstatus.

4. Slimme update : via de koppeling Slimme update kunt u alle beschikbare uitbreidingen van het product downloaden. Als er geen updates beschikbaar zijn, geeft Slimme update aan dat uw product up-to-date is. Een groen vinkje betekent dat de update goed is gedownload en geïnstalleerd.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v83164331
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 11/06/2019