Ik heb Norton Utilities geïnstalleerd en geactiveerd. Wat is de volgende stap?

Norton Utilities helpt de prestaties van uw computer te verbeteren door uitgebreid systeembeheer en registerhulpprogramma's te bieden waarmee uw computer optimaal blijft werken.

U kunt via het hoofdvenster bij de hoofdfuncties komen en de prestaties van uw computer controleren.

Met Norton Utilities werken

1. Open Norton Utilities via Alle programma's > Norton Utilities 16 > Norton Utilities 16.

U kunt ook op het Norton Utilities-pictogram op het bureaublad dubbelklikken.

2. Zorg dat uw versie van Norton Utilities up-to-date is. Wanneer u op Slimme update klikt, wordt gecontroleerd op de nieuwste productupdates en worden deze gedownload.

3. Verken het Dashboard-venster. Het venster Dashboard wordt weergegeven wanneer u Norton Utilities opent. Het biedt rechtstreeks toegang tot de hoofdfuncties van Norton Utilities.

Het Dashboard is opgedeeld in deze secties:

• Systeemstatus: De systeemstatusmeter is een grafische weergave van de algehele status van uw computer. Als de naald van de meter naar het rode gedeelte wijst, betekent dit dat de systeemstatus slecht is. Wanneer de naald van het rode naar het groene gedeelte verschuift, geeft dit een verbetering in de systeemstatus aan.

• Optimalisering met één klik: De functie Optimalisatie met één klik is een eenvoudige manier om uw systeem optimaal te laten presteren. Met één klik worden de volgende taken uitgevoerd:

• Register opruimen

• Privacyopruiming

• Optimalisaties voor Windows

• Schijfdefragmentatie

• Scan van ongebruikte toepassingen

U kunt de optimalisatie op elk moment stopzetten door op het rode Stop -pictogram te klikken.

De volgende stappen zijn vereist voor een goede systeemstatus; naast de Systeemstatusmeter wordt een lijst weergegeven met aanbevolen acties die op uw systeemstatus zijn afgestemd.

• Prestaties: Het prestatiegedeelte is verdeeld in:

• Lokale schijf: hiermee wordt een grafisch overzicht van de ruimte op uw gedetecteerde fysieke stations weergegeven.

• Klik op Repareren om uw vaste schijven te herstellen en de prestaties van uw computer mogelijk te verbeteren.

• Klik op Defragmenteren om schijven te defragmenteren en prestaties mogelijk te optimaliseren. De huidige status van Smart Defrag wordt hier ook weergegeven als Aan of Uit.

• Windows opstarten : hiermee worden de huidige en voorgaande opstarttijden voor het laden van toepassingen van derden weergegeven wanneer Windows wordt opgestart.

• Optimalisatie voor Windows : geeft het huidige profiel voor Windows-optimalisaties weer dat op uw computer is geselecteerd.

• Privacy : biedt informatie over de resultaten van uw recentste privacyscan. De privacyinformatie bestaat uit Windows-geschiedenis, internetgeschiedenis en Toepassingsgeschiedenis.

• Abonnement : biedt informatie over uw abonnementsstatus.

4. Slimme update : via de koppeling Slimme update kunt u alle beschikbare uitbreidingen van het product downloaden. Als er geen updates beschikbaar zijn, geeft Slimm update aan dat uw product up-to-date is. Een groen vinkje betekent dat de update goed is gedownload en geïnstalleerd.

Wat zijn de minimumsysteemvereisten voor Norton Utilities?

Waar kan ik de nieuwste versie van Norton Utilities downloaden?

Hoe installeer en activeer ik Norton Utilities (online)?

Hoe installeer en activeer ik Norton Utilities met een cd?

Hoe converteer ik mijn proefversie van Norton Utilities naar de volledige versie (online)?

Hoe kan ik met Norton Utilities een goede systeemstatus realiseren?

Hoe plan ik een registerscan van mijn computer?

Wat zijn de verschillende tabbladen in Norton Utilities en waar zijn ze voor?

Welkom bij Norton Utilities

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v83164281
Besturingssysteem: Mac OS X, Windows, Android, iOS
Laatste wijziging: 11/06/2019