Beheren Back-ups - Wat

Norton 360 Online maakt back-ups van bestanden door bestandscategorieën te gebruiken zoals foto's, muziek of video. Elke bestandscategorie heeft een set bestandsextensies. Wanneer u een bepaald bestand voor back-up selecteert, voegt Norton 360 Online automatisch alle bestanden aan uw back-ups toe die tot die categorie behoren. U moet ook de bron opgeven vanwaar Norton 360 Online een back-up van uw bestanden moet maken. Norton 360 Online maakt een back-up van alle bestanden die tot de geselecteerde categorie behoren die zich in de geselecteerde bron bevindt.

U kunt ook de gewenste bestandsextensies toevoegen voor een back-upbestandscategorie of bestandsextensies uit een back-upbestandscategorie verwijderen.

Het tabblad Wat bevat de volgende secties:

Bronnen

Hier kunt u de locatie op uw computer selecteren vanwaar Norton 360 Online een back-up van uw bestanden moet maken

U kunt de koppeling Lijst vernieuwen gebruiken als een locatie niet op de lijst staat.

Bestandstypen

Hiermee kunt u een bestandscategorie voor back-up opnemen of uitsluiten

U kunt kiezen uit de volgende opties:

• Lijst met bestandscategorieën

Hier kunt u een bestandscategorie in uw back-up opnemen of ervan uitsluiten

U kunt een bestand in- of uitschakelen om een bestand in de back-ups op te nemen of ervan uit te sluiten. Wanneer u op de bestandscategorie klikt, opent Norton 360 Online een venster met de lijst met bestanden die in de bestandscategorie beschikbaar zijn. In dit venster kunt u ook de locatie van de bestanden bekijken.

• Bestandstype bewerken

Hiermee kunt u de optie Configureren in- of uitschakelen

Met de optie Configureren kunt u bestandsextensies in een specifieke bestandscategorie beheren.

• Configureren

Hiermee kunt u een bestandsextensie aan een bestandscategorie toevoegen of eruit verwijderen.

Wanneer u een bestandsextensie toevoegt, categoriseert Norton 360 Online de bestanden met de pas toegevoegde bestandsextensie onder die bestandscategorie. U wilt bijvoorbeeld een back-up maken van de bestanden met een .fm-extensie in de categorie Office-documenten. U kunt de .fm-bestandsextensie aan de categorie Office-documenten toevoegen.

• Bestanden en mappen toevoegen of uitsluiten

U kunt bestanden en mappen in uw back-up opnemen.

U kunt bestanden en mappen van uw back-up uitsluiten. U kunt ook de bestanden en mappen bekijken die u in uw back-up hebt opgenomen of ervan hebt uitgesloten.

Daarnaast kunt u items uit de tabel verwijderen. Hiermee worden de verwijderde items teruggeplaatst in hun respectieve bestandscategorieën.

U kunt de optie Instellingen opslaan gebruiken om de wijzigingen op te slaan die u op het tabblad Wat hebt aangebracht.

Teneinde de integriteit van de back-up te behouden, wordt van bestandsnamen met bepaalde tekens geen back-up gemaakt. Het gaat dan om bestanden met namen die met een tilde [~] beginnen (zoals ~voorbeeld). Dergelijke bestanden worden over het algemeen als tijdelijke bestanden beschouwd.

Bestanden en mappen aan een back-upset toevoegen

Bestanden en mappen van een back-upset uitsluiten

Bestandsextensies bewerken of aan een back-upbestandscategorie toevoegen

Extensies van back-upbestanden

Back-upset

Oplossingen voor back-upproblemen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v7821397_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 01/11/2011