Back-upinstellingen

Een van de belangrijkste manieren om waardevolle gegevens op uw pc te beschermen is regelmatig back-ups van uw bestanden maken. In geval u uw gegevens verliest, kunt u deze met Norton 360 Online later herstellen. U wist bijvoorbeeld per ongeluk een belangrijk bestand of uw pc heeft hardwareproblemen waardoor bestanden beschadigd zijn geraakt,. In dit geval kunt u de verloren bestanden weer herstellen dankzij uw back-up. Back-upinstellingen bieden een andere manier om back-ups te maken van uw bestanden en ze regelmatig te herstellen.

Onder Back-up hebt u de volgende opties:

Back-up beheren

Hiermee kunt u configureren waarvan en wanneer u back-ups wilt maken, en waar u deze wilt opslaan.

U kunt de optie Configureren gebruiken om de bron, het doel en de planning van de back-up op te geven.

Overlays van back-upstatus

Hiermee kunt u de back-upstatus van een bestand weergeven door de overlay van de status aan het pictogram van het bestand toe te voegen.

De overlays van de status die worden weergegeven zijn:

• Groen pictogram met een vinkje

geeft aan dat er een back-up van het bestand is gemaakt

Als u het bestand wijzigt, verandert het pictogram in een blauw pictogram met pijlen.

• Blauw pictogram met pijlen

geeft aan dat er nog geen back-up van het bestand is gemaakt

Dit pictogram wordt groen wanneer Norton 360 Online automatisch een back-up van het bestand maakt tijdens inactiviteit.

• Grijs pictogram met een schuine streep

geeft aan dat het bestand is uitgesloten van de back-up

Norton 360 Online geeft de back-upstatus van een bestand als Uitgeschakeld weer als u het uitsluit van de back-upsets.

Norton Backup Drive

Hiermee kunt u in Windows Verkenner de lijst met back-updoelen bekijken waar back-ups zijn gemaakt van uw bestanden.

U kunt ook een bestand toevoegen aan een back-upset en een bestand verwijderen uit een back-upset. Bovendien kunt u een bestand uit een back-upset herstellen naar uw aangepaste locatie op de Norton Backup Drive.

Contextmenu

Hiermee kunt u een bestand of map toevoegen aan of uitsluiten van een back-upset via het snelmenu dat verschijnt als u met de rechtermuisknop klikt.

U kunt deze optie gebruiken nadat u de back-up hebt geconfigureerd in het venster Back-upsets beheren. U ziet een lijst van alle beschikbare back-upsets voor gemakkelijke back-ups.

Eigenschappenpagina

Hiermee kunt u op het tabblad Back-up op de Eigenschappenpagina van het bestand de back-upstatus bekijken van elke back-upset die u in uw back-up hebt opgenomen.

U ziet een lijst van alle beschikbare back-upsets samen met de datum en tijd van de laatste back-up. Bovendien wordt de overeenkomende pictogramoverlay weergegeven die aangeeft of het bestand opgenomen is in of uitgesloten is van een bepaalde back-upset.

Een nieuwe back-upset maken

Een back-uplocatie selecteren

Een back-up van de bestanden maken

Oplossingen voor back-upproblemen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v7821374_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 04/11/2011