Norton 360 Online-scans

Norton 360 Online controleert uw pc continu op de achtergrond wanneer u hem niet gebruikt. Als u echter uw eigen controles wilt uitvoeren, kunt u de gewenste scan selecteren.

Met Computerscan beveiligt u de computer tegen virussen en onbekende bedreigingen. Hierbij worden de nieuwste virusdefinities van Symantec gebruikt. Als u vermoedt dat uw computer geïnfecteerd is, kunt u handmatig de volgende typen scans uitvoeren om virussen en onbekende dreigingen te detecteren:

QuickScan

Hiermee worden de gebieden van uw computer gescand die vaak door virussen worden aangevallen.

Een QuickScan neemt minder tijd in beslag dan een Volledige systeemscan omdat bij deze scan niet uw hele computer wordt gescand.

Volledige systeemscan

Hiermee wordt uw computer grondig onderzocht.

Met Volledige systeemscan wordt de volledige computer uitgebreid gescand op virussen, spyware en andere beveiligingskwetsbaarheden. Daarnaast wordt LiveUpdate uitgevoerd, een virus- en spywarescan, een proces voor schijfoptimalisatie en een back-upproces. Bovendien worden tijdelijke Internet Explorer-bestanden opgeruimd en tijdelijke Windows-bestanden.

Aangepaste scan

Hiermee worden door u opgegeven bestanden, mappen, stations of verwisselbare stations gescand.

Aangepaste taak

Hiermee worden taken voor LiveUpdate, back-up en schijfoptimalisatie uitgevoerd.

Hiermee wordt LiveUpdate uitgevoerd, een back-up gemaakt van uw gegevens, schijfruimte vrijgemaakt, en uw schijfvolume geoptimaliseerd.

Reputatiescan biedt informatie over de betrouwbaarheid van alle programma's en actieve processen op uw computer. Hiermee kunt u verdachte of kwetsbare bestanden opsporen met behulp van een functie voor bedreigingsdetectie die op basis van reputatie werkt. De op reputatietechnologie gebaseerde beveiligingstechnologie biedt reputatieclassificaties voor elk bestand op internet. Dit gebeurt op basis van gegevens die worden verzameld bij miljoenen klanten van Norton.

U kunt de volgende typen reputatiescans uitvoeren:

QuickScan

Hiermee worden de locaties op uw computer gescand die vaak het doelwit zijn van virussen en andere beveiligingsbedreigingen.

Wanneer u een QuickScan uitvoert, scant Norton 360 Online alleen de geladen programma's en actieve processen.

Volledige systeemscan

Hiermee worden alle beschikbare bestanden die aandacht vereisen op uw computer gescand.

Wanneer u een volledige systeemscan uitvoert, zoekt Norton 360 Online in alle locaties op uw computer naar bestanden die aandacht vereisen. Deze locaties omvatten alle stations, actieve processen, geladen programma's en opstartbestanden.

Aangepaste scan

Hiermee worden specieke bestanden, mappen, stations of verwisselbare stations gescand.

Wanneer u een aangepaste scan uitvoert, scant Norton 360 Online alleen de gefilterde reputatiebestanden.

Met Facebook-prikbord scannen kunt u de koppelingen en URL's op uw Facebook-prikbord scannen.

Wanneer u op de optie Facebook-prikbord scannen klikt, gaat u via Norton 360 Online naar de website van Facebook waar u zich kunt aanmelden. Nadat u zich hebt aangemeld bij uw Facebook-profiel, wordt door Norton Safe Web toestemming gevraagd voor toegang tot uw Facebook-prikbord. U kunt met de optie Toestaan de pagina Extra toestemmingen vereist opvragen. De optie ons toestemming geven voor toegang tot uw stream geeft Norton Safe Web toestemming voor toegang tot uw Facebook-prikbord.

Computerscan

Reputatiescan

Info over Facebook-prikbord scannen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v7786102_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 07/11/2011