Firewallregels: communicatie

Voor internetcommunicatie worden verschillende protocollen en poorten gebruikt. U kunt het type protocol en poorten opgeven als criteria in een firewallregel.

Selecteer de protocollen voor de regel. U kunt kiezen uit:

TCP

De regel geldt voor communicatie via TCP (Transmission Control Protocol).

UDP

De regel geldt voor communicatie via UDP (User Datagram Protocol).

TCP en UDP

De regel geldt voor del TCP- en de UDP-communicatie.

ICMP

De regel geldt voor ICMP-communicatie (Internet Control Message Protocol).

Deze optie is alleen beschikbaar wanneer u een verkeersregel toevoegt of wijzigt, of een programmaregel wijzigt die ICMP-verkeer hanteert.

ICMPv6

De regel geldt voor ICMP-communicatie (Internet Control Message Protocol voor Internet Protocol versie 6).

Deze optie is alleen beschikbaar wanneer u een verkeersregel toevoegt of wijzigt, of een programmaregel wijzigt die ICMPv6-verkeer hanteert.

Alle

De regel geldt voor alle ondersteunde protocollen.

Wanneer u deze optie selecteert, is het niet mogelijk typen communicatie of poorten op te geven waarvoor de regel geldt.

Voor UDP-communicatie analyseert de regel alleen het eerste datagram. Als de regel geldt, wordt dezelfde actie voor alle volgende UDP-datagrammen gebruikt die in beide richtingen tussen dezelfde eindpunten stromen.

Selecteer de bijbehorende poorten voor de regel. U kunt kiezen uit:

Alle typen communicatie (alle poorten, lokaal en extern)

De regel is van toepassing op alle typen communicatie, ongeacht de gebruikte poort.

Alleen communicatie die met alle onderstaande typen en poorten overeenkomt

De regel is van toepassing op de weergegeven poorten. U kunt poorten toevoegen aan of verwijderen uit de lijst.

U kunt dit doen door poorten te selecteren in de weergegeven poorten of door specifieke poorten of poortbereiken toe te voegen. Als u ICMP-protocol of ICMv6-protocol selecteert, moet u de opdrachten opgeven. Selecteer hiervoor een opdracht in de weergegeven opdrachten of voeg specifieke opdrachten of opdrachtbereiken toe.

Wanneer u deze optie selecteert, wordt de optie Toevoegen geactiveerd. Gebruik deze optie om een poort of opdracht op te geven. Gebruik de optie Verwijderen om een item uit de lijst te halen.

De wizard Regel toevoegen gebruiken

Firewallregels

Verkeersregels en programmaregels toevoegen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v7762398_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 15/02/2011