Firewallregels: actie

U kunt een regel maken die bepaalt hoe andere computers op het netwerk, op basis van verschillende criteria, toegang verkrijgen tot uw computer. Enkele van de criteria zijn type protocol, poorten, internetadres en richting van communicatie.

Selecteer de actie die de regel moet uitvoeren als aan alle criteria wordt voldaan. U kunt kiezen uit:

Toestaan

Hiermee wordt communicatie van dit type toegestaan

U kunt bijvoorbeeld een verkeersregel hebben met de volgende criteria: alle inkomende verbindingen van internetadres 192.168.1.1 over poort 8080. Wanneer u Toestaan selecteert, staat Slimme firewall alle verbindingen toe die aan de andere criteria van deze verkeersregel voldoen.

Blokkeren

Hiermee wordt communicatie van dit type toegestaan

U kunt bijvoorbeeld een verkeersregel hebben met de volgende criteria: alle inkomende verbindingen van internetadres 192.168.1.1 over poort 8080. Wanneer u Blokkeren selecteert, blokkeert Slimme firewall alle verbindingen die aan de andere criteria van deze verkeersregel voldoen.

Controleren

Hiermee wordt het gebeurtenislogboek bijgewerkt telkens wanneer dit type communicatie plaatsvindt

Met deze optie kunt u controleren hoe vaak deze regel wordt toegepast. Norton 360 Online geeft u een melding wanneer verkeer dat aan de criteria van de controleregel voldoet, via uw computer verloopt. U kunt het gebeurtenislogboek bekijken onder de categorie Firewallactiviteiten in het venster Beveiligingsgeschiedenis.

Norton 360 Online maakt afzonderlijke actieregels om programma's waaraan alleen een Controle regel is verbonden, toe te staan of te blokkeren. De Controle regel moet van een hogere orde zijn dan de actieregel, opdat de netwerkgebeurtenis die aan het programma is verbonden, goed in het logboek wordt opgenomen.

Met de controleregel worden de netwerkgebeurtenissen geregistreerd. U moet echter een andere regel voor Toestaan of Blokkeren maken om het netwerkverkeer toe te staan of te blokkeren.

De wizard Regel toevoegen gebruiken

Firewallregels

Verkeersregels en programmaregels toevoegen