Instellingen voor Automatische beveiliging

De optie Opstartbeveiliging op het tabblad Automatische bescherming biedt een geavanceerd beveiligingsniveau vanaf het moment dat u de computer opstart. Deze optie zorgt voor betere beveiliging door alle onderdelen die nodig zijn om uw computer te beschermen, uit te voeren zodra u de computer opstart.

Met behulp van de instellingen voor de Realtimebeveiliging op het tabblad Automatische beveiliging kunt u bepalen hoe uw computer scant en controleert. Uw computer wordt beveiligd doordat continu op virussen en andere beveiligingsrisico's wordt gecontroleerd.

U kunt de opties voor Realtime beveiliging gebruiken om te bepalen wat wordt gescand en waarnaar de scan zoekt. Daarnaast biedt de optie u geavanceerde beveiliging door proactieve detectie van onbekende beveiligingsrisico's op uw computer. U kunt bepalen welke actie wordt uitgevoerd wanneer een beveiligingsrisico of risico-achtige activiteit wordt aangetroffen.

U kunt de volgende opties voor Realtimebeveiliging gebruiken:

Auto-Protect

Deze functie wordt in het geheugen geladen en biedt doorlopende beveiliging tijdens het werk. Hiermee wordt gecontroleerd op virussen en andere beveiligingsrisico's wanneer u programma's op uw computer uitvoert.

Auto-Protect controleert op virussen wanneer u verwisselbare media in de betreffende stations plaatst, internet gebruikt, of met documenten werkt die u ontvangt of maakt. De computer wordt ook gecontroleerd op ongewone symptomen die kunnen duiden op een actieve bedreiging.

De volgende opties helpen u beveiliging te handhaven:

• Opslaan in cache

Hiermee worden de prestaties van uw computer verbeterd

Als u deze optie inschakelt, houdt Norton 360 Online een overzicht bij van vaak geopende bestanden. Deze bestanden worden niet door Norton 360 Online gescand, zelfs als u de computer opnieuw opstart.

• Scan van verwisselbare media

Hiermee wordt op opstartvirussen gecontroleerd wanneer u verwisselbare media activeert

Zijn de verwisselbare media eenmaal gescand op opstartvirussen, dan worden ze pas weer gescand wanneer ze opnieuw worden geplaatst of geformatteerd. Als u vermoedt dat een verwisselbaar medium door een opstartvirus is geïnfecteerd, moet u verifiëren dat Auto-Protect is ingeschakeld om het verwisselbare medium opnieuw te scannen. U plaatst vervolgens het verwisselbare medium en opent het via Deze computer om het opnieuw te laten scannen door Auto-Protect. U kunt verwisselbare media ook handmatig scannen om te verifiëren dat ze niet zijn geïnfecteerd.

SONAR-beveiliging

Symantec Online Network for Advanced Response (SONAR) biedt realtimebeveiliging tegen bedreigingen en detecteert proactief onbekende beveiligingsrisico's op uw computer.

SONAR identificeert nieuwe bedreigingen op basis van het gedrag van toepassingen. SONAR is sneller dan de gebruikelijke handtekening-gebaseerde technieken voor bedreigingsdetectie. Het detecteert en beveiligt uw computer al tegen schadelijke code voordat virusdefinities via LiveUpdate beschikbaar zijn.

SONAR-beveiliging biedt u de volgende opties:

• Geavanceerde modus van SONAR

Norton 360 Online biedt u alleen de beste controle over bedreigingen met lage zekerheid als deze optie is ingeschakeld.

• Risico's automatisch verwijderen

Deze optie zorgt dat bedreigingen met lage zekerheid zich als bedreigingen met hoge zekerheid gedragen wanneer de Geavanceerde modus van SONAR is ingeschakeld. De bedreigingen worden dan automatisch door Norton 360 Online verwijderd en u ontvangt een melding.

• Risico's verwijderen als ik weg ben

Via deze optie kunt u Norton 360 Online automatisch bedreigingen met lage zekerheid laten verwijderen, als er geen reactie komt wanneer Geavanceerde modus van SONAR ingeschakeld is.

• Meldingen van SONAR-blokkering weergeven

Hiermee kunt u Meldingen van SONAR-blokkering in- of uitschakelen. Norton 360 Online onderdrukt de meldingen van SONAR-blokkering wanneer u Alleen logboekvermelding instelt voor de optie Meldingen van SONAR-blokkering weergeven.

Norton 360 Online-instellingen aanpassen

Antivirusinstellingen

Instellingen van Norton 360 Online

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v7631626_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 27/10/2011