Norton from Symantec

Ondersteuningsbeleid

Ondersteuning wordt geboden voor alle Norton-producten waarvoor ondersteuning nog niet is beëindigd. Hieronder vindt u een lijst van de huidige Ondersteunde productgroepen. U moet mogelijk updaten naar de nieuwste versie van uw product tijdens het ondersteuningsproces.

Ondersteuning voor gratis Norton-producten wordt gegeven via online help-artikelen en het Norton-communityforum.

Ondersteuning voor betaalde producten evenals vragen in verband met aankopen of factureringen is beschikbaar via de volgende methoden:

• Online help-artikelen

• Communityforums

• Chat

• Telefoon

Beschikbaarheid van actuele contactopties verschilt per regio en taal.

Beschikbaarheid van abonnementverlenging

• Doorgaans mogen klanten van Symantec hun abonnement verlengen voor de 36 maanden die volgen op de initiële aankoopdatum. De beschikbaarheid van abonnementen kan per product en regio verschillen.

Klanten met een betaald abonnement op Norton 360, Norton Internet Security, Norton AntiVirus en gelijksoortige beveiligingsproducten hebben recht op een update naar de nieuwste versie. Ga naar Norton Update Center om uw bevoegdheid te controleren.

Ondersteunde productgroepen

• De volgende productgroepen en variaties worden momenteel ondersteund zoals beschreven in het ondersteuningsbeleid van Norton.

Beveiliging

• Norton Security

Inclusief Standaard, Deluxe en Premium

• Norton One

• Norton 360

• Norton Internet Security

• Norton AntiVirus

• Norton Mobile Security

• Norton Anti-Theft

• Norton Small Business

• Norton Security Suite

• Norton Business Suite - Norton Internet Security Online

Hulpprogramma's, back-up en delen

• Norton Utilities

• Norton Online Backup

• Norton Family

Norton-apps

• Norton ConnectSafe

• Norton Snap

• Norton Connect

• Norton Identity Safe

• Norton Halt

• Norton Studio

Uitzonderingen

• Ondersteuning van Norton AntiVirus 11 voor Mac en Norton Internet Security 4 voor Mac wordt op 12 november 2015 beëindigd ( behalve voor de regio Azië-Pacific ).

• Ondersteuning van Norton AntiVirus 11 voor Mac en Norton Internet Security 4 voor Mac wordt voor de regio Azië-Pacific op 25 december 2015 beëindigd.

Norton Secure Login

• Norton Secure Login wordt gebruikt voor gebruikersverificatie op meerdere Norton-services en -websites. Norton Secure Login is een service die ook beschikbaar is voor andere organisaties om de toegang tot hun websites te beheren.

Als u problemen heeft met het aanmelden bij uw Norton-product of -service kan Norton Support u helpen. Als Norton Secure Login wordt gebruikt voor gebruikersverificatie door websites die niet van Norton zijn, zijn de organisaties van die websites en niet Norton Support verantwoordelijk voor het leveren van klantenservice.

Ondersteuningsresources

• Ga naar de Norton-ondersteuningswebsite om online Help-onderwerpen, artikelen en de beschikbare contactopties te raadplegen. U kunt ook vanuit uw product toegang krijgen tot de Norton-ondersteuning.

Ga naar het Norton-communityforum voor hulp van ervaren gebruikers.

Ga naar het Norton Update Center om te zorgen dat u over de nieuwste versie van uw product beschikt.

Symantec behoudt zich het recht voor zijn ondersteuningsbeleid op elk moment zonder kennisgeving te wijzigen.