Ondersteunde bestandstypen voor back-ups

Back-up zoekt, categoriseert en maakt back-ups van bestanden die door de meeste toepassingen op uw pc zijn gemaakt.

De volgende lijst bevat enkele van de bestandstypen voor elke back-upbestandscategorie:

Foto's

Deze categorie omvat, maar is niet beperkt tot: JPEG- en JIFF-fotobestanden (.jpg, .jpeg, .jpe, .jP2, .j2k, .j2c, .jpf), Graphic Interchange Format-afbeeldingsbestanden (.gif), grafische bitmapbestanden (.bmp, .pct), Tagged Image Format-bestanden (.tif, .tiff), Adobe PhotoDeluxe-afbeeldingen (.pdd), Windows-metabestanden (.wmf), Portable (Public) Network Graphic-bestanden (.png), Photoshop-bestanden (.psd), Macintosh Quickdraw-/PICT-tekenbestanden (.pict), Encapsulated PostScript-bestanden (.eps), MS Foxpro Screen-bestanden (.sct), Run Length Encoded-bitmapbestanden (.rle), apparaatonafhankelijke grafische bitmapbestanden (.dib), Borland JBuilder Project-bestanden (.jpx), Japan Picture Format-bestanden (.jpc), Image Alchemy HSI Temporary Raw Bitmap-bestanden (.raw), Pixar Picture-bestanden (.pxr), CAD-bestanden (.vda); Pixar-afbeeldingsbestanden (.pxr); TARGA-bestanden (.tga); grafische vectorafbeeldingen van Adobe Illustrator (.ai); Kodak Photo CD-bestanden (.pcd); Kodak RAW-bitmapafbeeldingen (.kdc); Adobe InDesign-documenten (.indd); Paint Shop Pro-afbeeldingen (.psp); grafische vectortekenbestanden van Corel (.cdr) en Targa-bitmapbestanden (.icb, .vst).

Muziek

Deze categorie omvat, maar is niet beperkt tot: MPEG Audio Stream, Layer III-bestanden (.mp3), MPEG-4-videobestanden (.mp4), MPEG-4 Audio Layer-bestanden (.m4a), door Apple beveiligde AAC-bestanden (.m4p), Real Networks RealMedia Streaming Media-bestanden (.ra), RealMedia Streaming Media-bestanden (.rm), RealMedia Metafile-bestanden (.ram), MIDI-bestanden (.rmi), Microsoft Windows Media Audio-bestanden (.wma), MPEG-2 Advanced Audio Coding-bestanden (.aac), Monkey's Audio Lossless Audio Compression Format-bestanden (.ape), Free Lossless Audio Codec-bestanden (.flac), Waveform Audio-bestanden (.wav), MP3 Playlist-bestanden (.m3u), Musical Instrument Digital Interface MIDI Sound-bestanden (.mid; .midi), Fast Tracker 2 Extended Module-bestanden (.xm) en ScreamTracker v3 Sound-bestanden (.s3m).

Financiële bestanden

Deze categorie omvat, maar is niet beperkt tot: Microsoft Money-bestanden (.mny, .mn1, .mn2, .mn3, .mn4, .mn5, .mn6, .mn7, .mn8, .mn9, .mn10, .mn11, .mn12, .mn13, .mn14, .mn15, .mbf); TurboTax Tax Return-bestanden (.tax); H&R Tax Return-bestanden (.t01, .t02, .t03, .t04, .t05, .t06); TaxACT files (.ta0, .ta1, .ta2, .ta3, .ta4, .ta5, .ta8, .ta9); QuickBooks-bestanden (.qba, .qbb, qbi, .qbw, .qbx, .qph, .qsd, .qel, .qph, .q00, .q01, .q02, .q03, .q04, .q05, .Q98, .qdb, .qdf, .qif, .qdf); Olicom Fax-bestanden (.ofx); Quicken-gegevensbestanden (.qdt); Simply Accounting-bestanden (.sdb); en Open Financial Connectivity-bestanden (.ofc).

Video

Deze categorie omvat, maar is niet beperkt tot: Microsoft Windows-mediabestanden (.wmv); Apple QuickTime-videoclipbestanden (.mov); MPEG 1 System Stream-bestanden (.mpg, .mpeg); Macromedia Flash Format-bestanden (.swf); Audio Video Interleave-bestanden (.avi); MS Advanced Streaming Format-bestanden (.asf); Beijer E-Designer-bestanden (.mpa); MPEG-filmclipbestanden (.mpe); MPEG-4-videobestanden (.m4v); digitale videobestanden (.dv); gecomprimeerde videobestanden Ogg Vorbis (.ogm); Open Media Format-bestanden (.omf); MPEG-1-videobestanden (.m1v); MPEG-2 Program Stream Format-bestanden (.m2p); MPEG-2-bestanden alleen video (.m2v); QuickTime-films (.moov); MPEG-1-videobestanden (.mpv); QuickTime-films (.qt); VDOScript-bestanden (.vdo); en DVD-videofilmbestanden (.vob)

Office-documenten

Deze categorie omvat, maar is niet beperkt tot: Microsoft Word-documenten en -sjablonen (.doc, .dot), Microsoft Excel-werkbladen en -sjablonen (.xls, .xlt, .xlam), Microsoft PowerPoint-presentaties en -diavoorstellingen (.ppt, .pps), Microsoft Project-bestanden (.mpp), Adobe Acrobat-bestanden (.pdf), tekstbestanden (.txt), PostScript-bestanden (.ps), HyperText Markup Language-bestanden (.htm, .html), Microsoft HTML-documenten (mht), WildTangent Branded .PNG-bestanden (.wpg), Comma-Separated Variables-tekstbestanden (.csv) en WordPerfect PC Suite-documenten (.wpd).

E-mail

Deze categorie omvat, maar is niet beperkt tot: Bestanden in de persoonlijke map van Microsoft Outlook (.pst); Microsoft Exchange Mail-berichten (.msg); e-mails van Microsoft Outlook Express of Windows Mail (.dbx); e-mailberichtbestanden van Netscape (.snm); Media Stream Broadcast-bestanden (.msb); mailboxberichtbestanden (.mbx); bestanden van de wizard Regels in Microsoft Outlook (.rwz); elektronische mailing van Microsoft Outlook Express (.eml); First Reader Saved Message Folder (.fol); en (.MsMessageStore).

Contactpersonen

Deze categorie omvat, maar is niet beperkt tot: Microsoft Outlook-adresboekbestanden (.wab), persoonlijk adresboek van Microsoft (.pab), Palm-adresboekbestanden (.aba), Beijer E-Designer-bestanden (.mpa), Palm Date Book-bestanden, vCard-bestanden (.vcf); Adresboek van Microsoft Outlook (.oab); Microsoft Phonebook (.pbk); Palm DateBook-bestand (.dba) en Sharp Organizer Telephone Bank (.ozp).

Internetfavorieten

Deze categorie omvat, maar is niet beperkt tot: Internetlocatiebestanden (.url) die in het menu Favorieten van Internet Explorer worden weergegeven.

Andere bestandstypen

Deze categorie omvat de bestanden die u specifiek aan de back-up toevoegt. De categorie bevat ook de bestanden die Norton 360 Online niet aan een van de bestandscategorieën kan toevoegen.

U verwijdert bijvoorbeeld een bestandsextensie uit een back-upbestandscategorie en voegt een bestand met die extensie toe om een back-up van te maken. In dit geval wordt door Norton 360 Online het bestand toegevoegd aan de categorie Andere bestandstypen.

Sommige bestandstypen worden tijdelijk gebruikt door programma's. Deze bestanden hebben meestal de indeling .tmp. Van deze bestanden kan geen back-up worden gemaakt omdat zij als op schijf zijn opgeslagen ten tijde van de aanmaak.

U zult soms een lege map aantreffen waarvan een back-up is gemaakt. Dit kan gebeuren als de oorspronkelijke map een bestand bevat waarvan gewoonlijk geen back-up wordt gemaakt, zoals een tijdelijk bestand.

Van bepaalde soorten beeldbestanden wordt geen back-up gemaakt als ze geen herkenbare informatie bevatten. Een standaardbestandsindeling voor digitale camera's is .jpg (spreek uit "djee-peg"). Norton Backup neemt .jpg-bestanden in de back-up op wanneer ze informatie over de camera bevatten.

Bestandsextensies bewerken of aan een back-upbestandscategorie toevoegen

Een bestandsextensie uit een back-upcategorie verwijderen

Extensies van back-upbestanden

Norton Back-up maken en herstellen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v7344814_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 26/07/2011