Back-up maken en herstellen in Norton 360 Online

Overzicht

• Met een back-up kunt u uw cruciale gegevens herstellen in noodsituaties. Met Norton 360 Online kunt u gemakkelijk back-ups van uw bestanden maken naar alle media die Windows herkent als opslagapparaat. Hieronder vallen externe stations, netwerkopslagmappen, cd's, dvd's, Blu-ray-schijven, iPods, flashstations, camera's, smartphones en verschillende andere apparaten. Met Norton 360 Online kunt u gemakkelijk een back-up maken van dierbare foto's, favoriete liedjes, waardevolle financiële documenten en belangrijke gegevens. Met de Back-upplanner kunt u uw back-upsets aanpassen aan voortdurend nieuwe bestandstypen.

U kunt echter ook handmatig back-ups uitvoeren. Een andere handige functie is dat u back-ups kunt instellen en oproepen op verschillende computers. Dit betekent dat u nooit kopieën van belangrijke gegevens mee hoeft te nemen. Met behulp van unieke back-upsets kunt u verschillende profielen instellen om back-ups van verschillende gegevens te maken.

U kunt de volgende handelingen uitvoeren met de back-upmodule:

• Unieke back-upsets instellen

• Bestandsdetails van alle back-upsets bekijken

• Kiezen uit een reeks opslaglocaties die het beste op uw wensen aansluiten

• Meerdere of afzonderlijke bestanden uit een eerdere back-up ophalen

Kenmerken

• Maak en beheer gemakkelijk back-upsets volgens de methode Wat, waar en wanneer:

U kunt een reeks taken configureren terwijl u een back-up instelt. Met deze module kunt u kiezen van welke bestanden, mappen of documenten u een back-up wilt maken. Met uiteenlopende opslagopties, bijvoorbeeld partities op interne stations, cd/dvd en externe stations, kunt u zelf kiezen waar u een back-up van de gegevens wilt maken. Standaard is een back-upset (Standaardset) beschikbaar wanneer u een back-up start. U kunt naar wens meerdere back-upsets maken. Met de gebruikersinterface, die u eenvoudig kunt configureren, kunt u uw back-ups wekelijks, maandelijks of zelfs volgens een aangepaste planning uitvoeren.

• Back-ups van specifieke bestandstypen:

Hiermee worden de verschillende bestandstypen weergegeven waarvan een back-up kan worden gemaakt. Wanneer Norton 360 Online een back-up uitvoert, wordt eerst gecontroleerd of op de vaste schijf van de pc bestanden aanwezig zijn waarvan een back-up kan worden gemaakt, waarna deze bestanden in categorieën worden ingedeeld. Vervolgens wordt een back-up gemaakt van de bestanden die in deze categorieën vallen. Wanneer u een bestandstype selecteert, wordt een venster geopend waarin selectievakjes op knooppuntniveau worden weergegeven, zodat u secties van de structuur kunt in- en uitschakelen. Met deze optie kunt u gemakkelijker bestanden toevoegen aan of verwijderen uit de back-up. U kunt uw bestandsselectie aan uw behoeften aanpassen. In deze lijst wordt ook het aantal bestanden weergegeven waarvan een back-up moet worden gemaakt, evenals de totale bestandsgrootte, zodat u uw selectie kunt aanpassen afhankelijk van de beschikbare opslagruimte. In deze sectie kunt u ook de bestanden en mappen toevoegen die mogelijk niet worden weergegeven in de getoonde bestandstypen.

• Ondersteunt een scala aan opslagapparaten:

Met Norton 360 Online kunt u uit een groot aantal opslaglocaties kiezen om uw gegevens te bewaren. U kunt back-ups van gegevens naar lokale stations, verwisselbare media, optische media of een netwerkstation opslaan.

U kunt uit de volgende opslaglocaties kiezen:

• Lokale vaste schijven: via deze optie kunt u een back-up van uw bestanden op de lokale vaste schijven opslaan. Hiermee worden uw back-ups in een speciale map met de naam N360_Backup op het C-station van uw pc opgeslagen. Deze methode is snel en gemakkelijk, en wordt beperkt door de hoeveelheid ruimte die beschikbaar is op uw station. De opslagruimte voor dit toegewezen station is afhankelijk van de capaciteit van uw vaste schijf, aangezien uw bestanden op de lokale vaste schijf worden opgeslagen.

• Externe vaste schijven: hieronder vallen externe stations, netwerkopslagmappen, cd's, dvd's, Blu-ray-schijven, iPods, flashstations, camera's, smartphones en verschillende andere apparaten.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v73086157_EndUserProfile_nl_nl
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 12/02/2016