Het Norton 360 Online-hoofdvenster

Het Norton 360 Online-hoofdvenster fungeert als interface voor beveiligingsbeheer. U kunt via het hoofdvenster de hoofdfuncties oproepen en de prestaties van uw computer controleren.

Terwijl u de computer gebruikt, controleert Norton 360 Online hoe goed uw computer en activiteiten tegen bedreigingen, risico's en schade worden beveiligd. Norton 360 Online geeft de beveiligingsstatus in het hoofdvenster weer.

Links boven in het hoofdvenster van Norton 360 Online wordt bij Systeemstatus aangegeven of deze Veilig, Aandacht of In gevaar is. Welke status wordt weergegeven, is afhankelijk van de beveiligingsstatus van uw computer. Als u systeemstatus wordt aangegeven als Aandacht vereist of In gevaar, klikt u onder in het hoofdvenster op Nu repareren om alle beveiliginsbedreigingen op uw computer op te lossen.

De opties die in het hoofdvenster beschikbaar zijn, bieden een overzicht van de belangrijkste beveiligings- en productiviteitskwesties waarmee gebruikers worden geconfronteerd. Dit zijn:

Pc-beveiliging

Bevat alle virus-, spyware-, firewall- en overige beveiligingsfuncties.

Identiteit

Bevat beveiliging tegen phishing en frauduleuze websites.

Back-up

Omvat het maken van automatische en aanpasbare back-ups, en herstelmogelijkheden.

Pc-afstelling

Bevat functies voor de afstelling van prestaties, zoals het opschonen van ongewenste bestanden en het opruimen van het register.

Afhankelijk van de beveiligingsstatus van de verschillende onderdelen van uw computer, worden de statusgebieden van de vier beveiligingscategorieën weergegeven als Beschermd, Aandacht of In gevaar.

Wanneer de Systeemstatus of de status van beveiligingscategorieën gemarkeerd zijn als In gevaar of Aandacht vereist, klikt u onder in het venster op Nu repareren om alle beveiliginsbedreigingen op uw computer op te lossen.

Daarnaast biedt Norton 360 Online boven aan het hoofdvenster snelkoppelingen naar de populairste taken. Dit zijn:

Taken

Hiermee roept u het venster Taken op voor algemene taken, back-uptaken en taken voor pc-afstelling.

Instellingen

Via het venster Instellingen configureert u instellingen voor bijvoorbeeld Firewall, Antispam en Back-up.

Prestaties

Hiermee kunt u het venster Prestaties weergeven in Norton 360 Online.

Het venster Prestaties biedt een chronologisch overzicht van alle installaties, downloads, optimalisaties, detecties, waarschuwingen en Snelle Scans die op uw computer zijn uitgevoerd sinds de installatie van Norton 360 Online. Het venster biedt verder een uitgebreide grafische weergave van het CPU- en geheugengebruik door uw Norton-product.

Ondersteuning

Biedt toegang tot ondersteuningsopties en toont het versienummer van uw product.

U kunt ook de online Help oproepen vanuit het vervolgkeuzemenu Ondersteuning. De Help biedt koppelingen naar informatie die u helpt met de specifieke taken die u wilt uitvoeren. De online Help begeleidt u bij de configuratie van alle productfuncties.

Het onderste gedeelte in het hoofdvenster van Norton 360 Online biedt actuele virus- en bedreigingsgegevens. Wanneer de systeemstatus In gevaar of Aandacht vereist is, verschijnt in dit gedeelte automatisch de optie Nu repareren om alle problemen in één keer op te lossen.

Het onderste gedeelte in het hoofdvenster van Norton 360 Online helpt u met:

Activiteitenkaart

Hiermee krijgt u een wereldkaart met hotspots van cybermisdaad en de recentste bedreigingen te zien.

Op de activiteitenkaart ziet u de steden waar de meeste cybermisdaad plaatsvindt. De betreffende steden zijn gele stippen op de kaart. U kunt op een werelddeel op de kaart klikken om de steden te zien met het hoogste aantal bedreigingen. De details op de activiteitenkaart worden regelmatig bijgewerkt vanaf een server van Symantec. Uw computer moet een internetverbinding hebben om updates van de activiteitenkaart te ontvangen.

U kunt zien op welk tijdstip en welke datum de activiteitenkaart voor het laatst is bijgewerkt. U kunt ook de koppeling Kaartdetails gebruiken om een idee te krijgen van de activiteitenkaart.

Wanneer u op Kaartdetails klikt, worden op de activiteitenkaart de meest recente virussen en bedreigingen weergegeven waartegen uw computer wordt beveiligd door uw product. Met de informatiekoppeling naast elke vermelding kunt u details in een overlayvenster bekijken. U kunt ook de koppeling Details weergeven in het overlayvenster gebruiken. Hiermee krijgt u meer informatie over de bedreiging op een webpagina van Symantec.

Online Family

Hiermee kunt u de internetactiviteiten van uw kind controleren.

Norton Online Family is mogelijk niet beschikbaar bij bepaalde versies van Norton 360 Online. In dat geval hebt u wellicht geen toegang tot de opties voor Norton Online Family.

Wanneer u op het Online Family -pictogram in het hoofdvenster klikt, worden in het onderste gedeelte van het Norton 360 Online-hoofdvenster de aanmeldingsopties voor Norton Online Family. Norton Online Family biedt geavanceerde controlemiddelen waarmee u in de gaten kunt houden wat uw kinderen online uitspoken.

U kunt de koppeling onder in het hoofdvenster van Norton 360 Online gebruiken om uw account bij Norton Online Family aan te maken.

Nadat u uw account hebt aangemaakt, kunt u u via het onderste gedeelte in het hoofdvenster van Norton 360 Online aanmelden bij uw account en de internetactiviteiten van uw kind bekijken. Het onderste gedeelte in het hoofdvenster van Norton 360 Online geeft informatie weer zoals de zoektermen die uw kind het laatst heeft gebruikt en de laatste waarschuwingen. Nadat u zich hebt aangemeld, kunt u via de optie Details krijgen onder in het hoofdvenster van Norton 360 Online meer details bekijken op de website van Norton Online Family.

Safe Web

Hiermee controleert u of een website veilig is.

Deze optie is mogelijk niet beschikbaar bij bepaalde versies van Norton 360 Online. In dat geval hebt u wellicht geen toegang tot deze optie.

Wanneer u op het Safe Web -pictogram in het hoofdvenster klikt, geeft het onderste gedeelte in het hoofdvenster van Norton 360 Online de opties voor Norton Safe Web.

Met de optie Site controleren onder in het hoofdvenster van Norton 360 Online analyseert u de veiligheidsniveaus van elke website die u wilt bezoeken. Typ een willekeurig webadres in het tekstvak en klik op Site controleren om de classificatie van Symantec voor die website te zien.

Via de optie Recente Safe Web-activiteiten weergeven onder in het hoofdvenster van Norton 360 Online krijgt u recente statistieken van Norton Safe Web over schadelijke sites en URL's te zien. Daarnaast kunt u de lijst met nieuwe schadelijke URL's bekijken.

Uw activeringsstatus verschijnt onder aan het hoofdvenster totdat u de service activeert. U kunt de optie Nu activeren gebruiken om uw Norton-service te activeren.

Status van Norton 360 Online

Reageren op beveiligingsstatusindicators

Norton 360 Online-instellingen aanpassen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v7270714_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 31/10/2011