Fout: "Norton AntiVirus Auto-Protect kan de scanengine niet laden. Voer LiveUpdate uit...' op Mac

Los dit probleem op door uw Norton-product te verwijderen met het RemoveSymantecMacFiles-programma en het vervolgens opnieuw te installeren.

Met RemoveSymantecMacFiles worden alle mappen verwijderd die door Norton-installatieprogramma's zijn gemaakt en alle bestanden in deze mappen. Alle bestanden in deze mappen gaan verloren, inclusief de bestanden die u hebt gemaakt.

STAP 1

RemoveSymantecMacFiles uitvoeren

1. Download het bestand RemoveSymantecMacFiles.zip.

2. Dubbelklik op het bestand RemoveSymantecMacFiles.zip dat u heeft gedownload.

Het bestand is uitgevouwen.

3. Open de map RemoveSymantecMacFiles.

4. Dubbelklik op het bestand RemoveSymantecMacFiles.command.

5. Voer uw beheerderswachtwoord in en druk op Enter.

Wanneer u uw wachtwoord invoert, verschijnen er geen tekens.

6. Typ 1 om alle Symantec-bestanden en -mappen te verwijderen.

7. Druk op Enter.

Met RemoveSymantecMacFiles worden alle Symantec-bestanden verwijderd.

8. Klik in het Terminalmenu op Terminal afsluiten.

STAP 2

Norton installeren

1. Meld u aan bij Norton.

2. Als u nog niet bij Norton bent aangemeld, wordt u gevraagd om u aan te melden. Voer het e-mailadres en wachtwoord voor Norton in en klik op Aanmelden.

Heeft u nog geen Norton-account, dan klikt u op Account aanmaken en voltooit u het registratieproces.

3. Klik op Norton downloaden op de pagina Aan de slag.

4. Lees de Norton-licentieovereenkomst en klik op Akkoord en downloaden.

5. Klik op OK om op te slaan en het bestand Setup.zip te openen.

6. Dubbelklik op het installatieprogramma voor het Norton-product wanneer de download is voltooid.

7. Klik op Toestemmen en installeren om de installatie te starten.

8. Klik op Nu meedoen als u wordt gevraagd deel te nemen aan Norton Community Watch.

Als u niet wilt deelnemen aan Norton Community Watch, klikt u op Later misschien. Klik op Meer informatie in het opdrachtpromptvenster voor meer informatie.

9. Typ het wachtwoord van uw beheerdersaccount als u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Helper installeren.

Tijdens installatie op macOS 10.13.x of later kan het bericht 'System software was blocked from loading...' verschijnen, afhankelijk van uw beveiligingsinstellingen. Klik op Toestaan om verder te gaan. Als op uw Mac meerdere softwaretoepassingen zijn geïnstalleerd die verificatie vereisen, selecteert u Symantec en klikt u op OK.

10. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

11. Klik in het venster Installatie geslaagd op Opnieuw starten.

U moet uw computer opnieuw opstarten om het installatieproces te voltooien.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v71245565_EndUserProfile_nl_nl
Besturingssysteem: Mac OS X
Laatste wijziging: 03/06/2019