Fout: "Norton AntiVirus Auto-Protect kan de scanengine niet laden. Voer LiveUpdate uit...' op Mac

Los dit probleem op door uw Norton-product te verwijderen met het RemoveNortonMacFiles-programma en het vervolgens opnieuw te installeren.

STAP 1

RemoveNortonMacFiles als beheerder downloaden en uitvoeren

Met RemoveNortonMacFiles worden alle mappen verwijderd die door Norton-installatieprogramma's zijn gemaakt en alle bestanden in deze mappen, inclusief alle bestanden die u heeft gemaakt.

1. Download het bestand RemoveNortonMacFiles.zip.

2. Klik op het pictogram Finder in de Dock.

3. Klik in het venster Finder op Downloads in het linkerdeelvenster onder Favorieten.

4. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u het bestand via de Safari-browser heeft gedownload, opent u de map RemoveNortonMacFiles.

• Heeft u het bestand via de Mozilla Firefox- of Google Chrome-browser gedownload, dubbelklik dan op het bestand RemoveNortonMacFiles.zip om dit uit te vouwen. Open vervolgens de map RemoveNortonMacFiles.

5. Control-klik in de map RemoveNortonMacFiles op het bestand RemoveNortonMacFiles.command. Klik vervolgens op Open met > Terminal (standaard).

Als u dit hulpprogramma wilt uitvoeren, moet u zijn aangemeld met een beheerdersaccount en een wachtwoord dat niet leeg is.

6. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u de Norton-toepassing niet van uw macOS 10.15.x of hoger heeft verwijderd, wordt in het venster Terminal een bericht weergegeven waarin u wordt gevraagd Norton vanuit de map Programma's naar de Prullenmand te slepen. Ga naar stap 7.

• Als u macOS 10.14.x en eerder heeft of Norton al van uw macOS 10.15.x of later heeft verwijderd, gaat u naar stap 13.

7. Druk in het venster Terminal op Enter om de map Programma's in Finder te openen.

8. Selecteer in de map Programma's de Norton-toepassing en sleep deze vervolgens naar de Prullenmand.

9. Typ het wachtwoord van uw beheerdersaccount als u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op OK.

10. Klik in het venster van het Norton-installatieprogramma op Verwijder.

11. Typ het wachtwoord van uw beheerdersaccount als u hierom wordt gevraagd en klik vervolgens op Installeer hulpprogramma.

12. Wanneer het verwijderen van Norton is voltooid, voert u het bestand RemoveNortonMacFiles.command opnieuw uit in Terminal.

Raadpleeg de instructies in stap 5 hierboven voor meer informatie.

13. Voer uw beheerderswachtwoord in het venster Terminal in en druk op de return-toets.

Wanneer u uw wachtwoord invoert, verschijnen er geen tekens.

14. Typ 1 om alle Norton-bestanden en -mappen te verwijderen.

Typ 2 om RemoveNortonMacFiles af te sluiten zonder bestanden te verwijderen.

15. Druk op Enter.

Met het hulpprogramma RemoveNortonMacFiles worden alle Norton-bestanden verwijderd.

16. Wanneer de Norton-bestanden met het hulpprogramma RemoveNortonMacFiles zijn verwijderd, voert u in het venster Terminal de letter y in. Druk vervolgens op Enter om uw Mac opnieuw op te starten.

Sla werk in andere open toepassingen op voordat u op Enter drukt.

STAP 2

Norton installeren

1. Ga naar my.norton.com en klik op Aanmelden.

2. Voer het e-mailadres en wachtwoord voor Norton in en klik op Aanmelden.

3. Klik op Downloaden in de portal Mijn Norton.

4. Klik op de pagina Aan de slag op Akkoord en downloaden.

5. Wanneer de download is voltooid, dubbelklikt u op het gedownloade bestand om het Norton-installatieprogramma te starten.

6. In het venster van het Norton-installatieprogramma selecteert u Ik wil lid worden van Norton Community Watch. Klik vervolgens op Installeren om de installatie te starten.

7. Voer uw beheerderswachtwoord in wanneer installatiehulpprogramma hierom vraagt en klik vervolgens op Installeer hulpprogramma.

8. Klik op Opnieuw opstarten in het Norton-installatievenster als u hierom wordt gevraagd.

9. Zodra uw Mac opnieuw is opgestart, klikt u in het weergegeven Norton-installatievenster op Nu openen om de Systeemvoorkeuren te openen.

10. Ga in het venster met voorkeuren voor Beveiliging en privacy naar het tabblad Algemeen. Klik onderaan op het vergrendelingspictogram, voer uw beheerderswachtwoord in en klik vervolgens op Ontgrendelen.

11. Klik naast System software from application Norton was blocked from loading (Laden van systeemsoftware van Norton-programma is geblokkeerd) op Toestaan. Sluit het venster Systeemvoorkeuren af.

12. Klik op Doorgaan in het Norton-installatievenster.

13. Klik in het Norton-installatievenster op Openen om naar de instellingen voor Beveiliging en privacy te gaan.

Om de Norton-installatie op macOS 10.15.x of later te voltooien, moet u Norton Volledige schijftoegang geven.

14. Ga in het venster met voorkeuren voor Beveiliging en privacy naar het tabblad Privacy. Klik onderaan op het vergrendelingspictogram, voer uw beheerderswachtwoord in en klik vervolgens op Ontgrendelen.

15. Selecteer in het linkerdeelvenster Volledige schijftoegang. Selecteer vervolgens in het rechterdeelvenster Norton-systeemextensie. Sluit het venster Systeemvoorkeuren af.

16. Klik in het venster Installatie geslaagd op Opnieuw starten.

U moet uw computer opnieuw opstarten om het installatieproces te voltooien.

17. Klik in het Norton-installatievenster op Volgende en vervolgens op Voltooien.

18. Voer het e-mailadres en wachtwoord in waarmee u zich aanmeldt bij Norton als u wordt gevraagd om het programma te activeren. Selecteer uw licentie in de lijst met beschikbare licenties voor uw account en klik op Volgende.

De installatie van Norton is nu voltooid.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v71245565
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 13/05/2020