Norton Safe Web

Dankzij Norton Safe Web surft, zoekt en winkelt u veiliger op internet. Met Norton Safe Web kunt u controleren of een website schadelijk is of niet, zelfs voordat u deze bezoekt. Norton Safe Web analyseert de websites die u bezoekt en detecteert of er virussen, spyware, malware of andere beveiligingsbedreigingen op de websites voorkomen. Op basis van deze analyse biedt Norton Safe Web beveiligingsclassificaties voor alle websites.

Bovendien kunt u met Norton Safe Web de communityclassificatie en gebruikersbeoordelingen zien van de websites die u bezoekt.

Norton Safe Web ondersteunt de browsers Internet Explorer, Firefox of Chrome.

U kunt van elke website de veiligheidsstatus bekijken via de optie Volledig rapport in het pop-upvenster Norton Site Safety.

Voor elke website waarvan u de beveiligingsstatus wilt weten, kunt u met Norton Safe Web het volgende doen:

• U kunt de Norton-classificatie bekijken.

• U kunt de communityclassificatie bekijken.

• U kunt uw beoordelingen toevoegen.

• U kunt de gebruikersbeoordelingen bekijken.

• U kunt een lijst met trefwoorden bekijken die betrekking hebben op de website.

• U kunt de bedreigingsinformatie en algemene informatie over de website bekijken.

Wanneer u op internet zoekt met Google, Yahoo of Bing toont Norton Safe Web pictogrammen met de siteclassificatie naast de zoekresultaten. Als u de muisaanwijzer boven het Norton-pictogram zet, verschijnt een pop-upvenster met websiteveiligheidsinformatie en de eventuele gevaren van winkelen op de site. Het pop-upvenster geeft kort informatie over de veiligheid van deze site weer. Norton Safe Web biedt ook een gedetailleerd rapport over de veiligheid van de websites die u bezoekt.

U kunt op het pictogram naast de zoekresultaten of op de optie Volledig rapport in het pop-upvenster Norton Site Safety klikken om het gedetailleerde rapport te bekijken. Het rapport wordt weergegeven op de site van Norton Safe Web.

Norton Safe Web toont de volgende beveiligingsindicatoren wanneer u op internet surft:

Beveiligd door Norton

Het pictogram Beveiligd door Norton wordt naast de zoekresultaten weergegeven.

Symantec heeft deze pagina geanalyseerd en vastgesteld dat de website VeriSign-vertrouwd is en veilig bezocht kan worden.

Site is veilig

Naast de zoekresultaten ziet u een groen pictogram met OK.

Wanneer u een website met deze status bezoekt, ziet u eenzelfde statuspictogram op de Norton-werkbalk. Norton Safe Web heeft deze website geanalyseerd en vastgesteld dat een bezoek hieraan veilig is.

Site is niet getest

Een pictogram met een grijs vraagteken wordt naast de zoekresultaten weergegeven

Wanneer u deze website bezoekt, wordt er een groen pictogram met OK op de Norton-werkbalk weergegeven. Norton Safe Web heeft deze website niet geanalyseerd en heeft onvoldoende informatie over deze website. Omdat Symantec de website niet heeft getest, is het raadzaam deze website niet te bezoeken.

Site is onveilig

Naast de zoekresultaten kan een rood kruisje (x) worden weergegeven.

Wanneer u een website met deze status bezoekt, ziet u eenzelfde statuspictogram op de Norton-werkbalk. Norton Safe Web heeft deze website geanalyseerd en vastgesteld dat een bezoek aan deze website onveilig is. Deze website probeert mogelijk schadelijke software op uw computer te installeren.

Let op

Naast de zoekresultaten kan een geel uitroepteken worden weergegeven.

Wanneer u een website met deze status bezoekt, ziet u eenzelfde statuspictogram op de Norton-werkbalk. Norton Safe Web heeft deze website geanalyseerd en vastgesteld dat deze website enkele bedreigingen bevat die zijn geclassificeerd als hinderlijke elementen. Hinderlijke elementen zijn niet gevaarlijk maar kunnen wel zonder uw toestemming ongewenste toepassingen op uw computer installeren.

Naast de informatie over de siteveiligheid biedt Norton Safe Web de volgende informatie over veilig online winkelen:

Veilig

Norton Safe Web heeft deze website geanalyseerd en vastgesteld dat u hier veilig kunt winkelen.

Onbekend

Norton Safe Web heeft niet voldoende informatie over deze website om een veiligheidsclassificatie voor winkelen te bieden.

Riskant

Norton Safe Web heeft deze website geanalyseerd en vastgesteld dat winkelen hier gevaarlijk is.

Het bezoeken van deze pagina wordt afgeraden. De website kan vervalste items verkopen zonder juiste indicaties.

Beperkt

Norton Safe Web heeft deze website geanalyseerd en heeft alleen informatie over de site met betrekking tot de winkelveiligheid.

Deze informatie is niet voldoende om te verklaren dat het veilig is op deze website te winkelen.

Wanneer u een website met een onveilige status bezoekt, blokkeert Norton Safe Web die website. Als u de webpagina toch wilt bekijken, gebruikt u de optie De site toch bezoeken die op de geblokkeerde pagina wordt weergegeven.

Norton-werkbalk

Identity Safe-instellingen via de Norton-werkbalk openen

Zoeken op internet met Norton Safe Search

Antiphishing