Het FBI Moneypak-/Interpol-/Mandiant-/Cyber Security-virus van uw computer verwijderen

Dit is een type bedreiging, bekend als ransomware, dat meldingen weergeeft waarin telkens wordt gezegd dat u geld moet sturen om uw computer te ontgrendelen. Een ransomware blokkeert de toegang tot de computer en eist dat er losgeld wordt betaald aan de maker van de bedreiging om de computer terug te krijgen. De bedreiging zegt de gebruiker geld te sturen via Moneypak of uKash, afhankelijk van de regio.

Deze bedreigingen proberen u te overtuigen geld te sturen door u te laten denken dat uw computer niet meer toegankelijk is.

Voer de volgende stappen uit om deze bedreigingen van uw computer te verwijderen:

STAP 1

Start de computer in Veilige modus met netwerkmogelijkheden

1. Start de computer opnieuw op.

2. Zodra de computer wordt opgestart, drukt u direct op F8 tot het opstartmenu wordt weergegeven.

3. Gebruik de pijltoetsen op het toetsenbord om Veilige modus met netwerkmogelijkheden te selecteren in het menu Geavanceerde opstartopties.

4. Druk op Enter.

STAP 2

Download Norton Power Eraser en voer dit programma uit

1. Norton Power Eraser downloaden.

Nu downloaden

2. Klik op Opslaan.

3. Selecteer Bureaublad als locatie en klik vervolgens op Opslaan.

4. Dubbelklik op het bestand NPE.exe om Norton Power Eraser uit te voeren.

Wanneer een vraag wordt weergegeven in het venster Gebruikersaccountbeheer, klikt u op Ja of Doorgaan.

5. Lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren.

6. Klik in het venster Norton Power Eraser op het pictogram Scannen op risico's.

7. Norton Power Eraser voert standaard een rootkit-scan uit waarna het systeem opnieuw moet worden opgestart. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten. Als u geen rootkit-scan wilt opnemen, gaat u naar Instellingen en schakelt u de optie Rootkitscan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) uit.

8. Zorg dat u de computer opnieuw in Veilige modus met netwerkmogelijkheden opstart, wanneer de computer opnieuw wordt opgestart.

9. Volg de instructies op het scherm om de scan uit te voeren.

10. Nadat u de bedreigingen die Norton Power Eraser heeft gedetecteerd, hebt verholpen, start u de computer op in normale modus.

STAP 3

Browserinstellingen opnieuw instellen

• Als uw browser is vergrendeld door een bedreiging, stel dan uw browserinstellingen opnieuw in.

Nadat u de stappen hebt uitgevoerd, voert u een volledige systeemscan uit in uw Norton-product om te zorgen dat er geen bedreigingswaarschuwingen meer worden weergegeven.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v71075396_EndUserProfile_nl_nl
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 21/06/2017