Studielessen over Norton Power Eraser

Wist u dit?

Vele abonnementen bieden de mogelijkheid om uw Norton-beveiliging gratis uit te breiden naar meerdere apparaten.

» Meer informatie

Norton Power Eraser is een gratis te downloaden hulpprogramma waarmee u bedreigingen van uw computer kunt verwijderen. Met dit hulpprogramma kunt u de computer scannen op bedreigingen, ook als u al een ander Symantec-product gebruikt of een beveiligingsproduct van een andere fabrikant. Als u de computer niet in Normale modus kunt opstarten, kunt u dit hulpprogramma in de Veilige modus uitvoeren. Norton Power Eraser is eenvoudig te downloaden en u kunt uw computer er snel mee scannen om de agressiefste computervirussen te detecteren. Dit hulpprogramma hoeft niet te worden geïnstalleerd.

Het Norton Power Eraser-hulpprogramma is alleen compatibel met computers met een Microsoft Windows-besturingssysteem. Het hulpprogramma werkt niet op computers met Mac OS X.

Norton Power Eraser maakt gebruik van agressieve methoden om bedreigingen te detecteren. Daardoor is het risico aanwezig dat ook betrouwbare programma's voor verwijdering worden geselecteerd. Voordat u bestanden verwijdert, moet u de pagina met scanresultaten dus zorgvuldig bekijken.

Norton Power Eraser uitvoeren

1. Download Norton Power Eraser.

2. Klik op Opslaan.

3. Selecteer Bureaublad als locatie en klik vervolgens op Opslaan.

4. Dubbelklik op het bestand NPE.exe om Norton Power Eraser uit te voeren.

5. Lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren.

Norton Power Eraser controleert of een nieuwe versie beschikbaar is en downloadt deze.

Een scan uitvoeren

1. Klik in het venster Norton Power Eraser op het pictogram Scannen op risico's.

2. Norton Power Eraser voert standaard een rootkit-scan uit waarna het systeem opnieuw moet worden opgestart. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten.

Als u geen rootkit-scan wilt opnemen, gaat u naar Instellingen en schakelt u de optie Rootkit-scan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) uit.

3. Wacht tot de scan is voltooid.

Risico's oplossen

1. Wanneer Norton Power Eraser de scan heeft voltooid, worden de scanresultaten weergegeven. De items die Norton Power Eraser als risico's beschouwt, hebben de status Slecht en een aanbevolen actie zoals Verwijderen of Herstellen. Items die nader moeten worden onderzocht, hebben de status Onbekend.

2. Voer een van de volgende handelingen uit, afhankelijk van uw situatie:

• Als het bericht Geen risico's aangetroffen, Norton Power Eraser heeft geen risico's op uw computer aangetroffen wordt weergegeven, klikt u op OK om af te sluiten.

• Als bestanden worden weergegeven als Slecht, wordt het selectievakje Verwijderen onder Actie automatisch ingeschakeld. Het wordt aanbevolen deze bestanden te verwijderen. Als het selectievakje Herstellen onder Actie is ingeschakeld, worden deze bestanden hersteld na het opnieuw opstarten.

• Als bestanden onder Onbekend worden weergegeven, klikt u voor elk van deze bestanden op het wolkje ernaast. Het bestand wordt dan naar een Symantec-server gestuurd en gescand met behulp van de traditionele detectiesystemen op basis van handtekeningen.

• Als het resultaat van de cloud-scan Slecht is voor een bestand, schakelt u het selectievakje Verwijderen in.

• Als het resultaat van een cloud-scan Onbekend is, schakelt u het selectievakje Verwijderen niet in. Het bestand vormt mogelijk geen bedreiging en moet daarom nader worden geanalyseerd.

3. Controleer of het selectievakje Systeemherstelpunt controleren voordat u doorgaat met repareren (aanbevolen) is ingeschakeld.

4. Klik op Nu verhelpen.

5. Als u wordt gevraagd om de computer opnieuw op te starten, klikt u op Nu opnieuw opstarten.

6. Nadat het risico is verwijderd, klikt u op Gereed.

Wat u nog meer kunt doen met Norton Power Eraser:

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v69675421_EndUserProfile_nl_nl
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 30/11/2017