Instellingen voor Identiteitsbescherming

Bij identiteitsdiefstal wordt vaak gebruik gemaakt van frauduleuze websites die proberen onder valse voorwendselen uw persoonlijke gegevens te verkrijgen. Deze sites zijn mogelijk vermomd als winkelsites of financiële transactiesites. Norton 360 Online biedt beveiliging tegen identiteitsdiefstal door de websites te verifiëren die u bezoekt.

Dankzij Antiphishing, Norton Safe Web en Identity Safe in Norton 360 Online kunt u veilig surfen en online transacties uitvoeren.

Wanneer u Norton 360 Online installeert, wordt de Norton-werkbalk toegevoegd aan Internet Explorer, Chrome en Firefox. Norton 360 Online beveiligt uw Internet Explorer-, Chrome- en Firefox-browser als u de optie Veilig surfen inschakelt.

Antiphishing meldt het volgende over de webpagina's die u bezoekt:

• Of het veilig is vertrouwelijke informatie op de pagina in te voeren

• Of de huidige webpagina bekend staat als frauduleus

• Of de webpagina door Symantec is goedgekeurd

• Of de webpagina deel uitmaakt van een site die als verdacht bekend staat

• Of van de webpagina bekendstaat dat deze vervelende gevolgen kan hebben

Norton Safe Web meldt dat een website schadelijk is voordat u deze bezoekt. Naast elk zoekresultaat worden pictogrammen voor siteclassificering weergegeven, wat u een veilige webzoekomgeving biedt.

Wanneer u Norton Safe Web inschakelt, ziet u de volgende pictogrammen voor siteclassificering naast de zoekresultaten:

Pictogram Beveiligd door Norton

Geeft aan dat de site vertrouwd wordt door VeriSign

Groen OK

Geeft aan dat het veilig is om een bepaalde site te bezoeken

Rood kruisje (x)

Geeft aan dat de site mogelijk schadelijke software op uw computer probeert te installeren en niet veilig is om te bezoeken

Geel uitroepteken

Geeft aan dat de site irritante resultaten oplevert

Grijs vraagteken

Geeft aan dat Norton Safe Web de site niet heeft geanalyseerd en onvoldoende informatie heeft

Met de functie Identity Safe van Norton 360 Online kunt u uw aanmeldingen opslaan en beveiligen. De functie blijft echter inactief tot u een Identity Safe-wachtwoord hebt gemaakt en u u bij Identity Safe hebt aangemeld. Het wachtwoord beveiligt u door niet-geautoriseerde toegang tot uw gegevens in Identity Safe te beperken.

U kunt Identity Safe in de volgende secties van Norton 360 Online instellen:

• De sectie Identity Safe onder de optie Identiteitsbescherming in het venster Instellingen

• De sectie Identiteitsbescherming in het hoofdvenster van Norton 360 Online

Identity Safe biedt de volgende functies voor veilige online transacties:

Identity Safe-functies

Functie

Beschrijving

Advies

Aanmeldingen bewerken

Hiermee kunt u uw aanmeldingsgegevens beheren

Aanmeldingen bevatten bijvoorbeeld gegevens voor e-mailaanmelding en internetbankieren.

Wanneer u al uw aanmeldingsgegevens in Identity Safe opslaat, kunt u het volgende doen:

• Al uw aanmeldingen gemakkelijk bijhouden

• Uw aanmeldingswebpagina's snel oproepen

Kaarten bewerken

Hiermee kunt u uw persoonlijke gegevens op één plaats beheren

De gegevens die u in de kaarten opslaat, kunt u gebruiken om het volgende te doen:

• Formulieren automatisch invullen

• Gevoelige informatie opgeven zonder deze te moeten typen terwijl u online bent

Op deze manier beveiligt Identity Safe u tegen keyloggers die uw identiteit stelen en misbruiken.

Opmerkingen bewerken

Hiermee kunt u gevoelige gegevens opslaan en beheren

In Opmerkingen bewerken kunt u gegevens opnemen zoals uw burgerservicenummer, rijbewijsnummer, verzekeringspolisnummer, en juridische en financiële informatie.

Het wordt moeilijk verschillende identiteitsnummers te beheren. Met Opmerkingen bewerken worden al uw gevoelige id's op een bijzonder veilige manier opgeslagen, zodat u ze gemakkelijk kunt gebruiken terwijl u online bent.

Identity Safe

Instellingen van Norton 360 Online

Norton 360 Online-instellingen aanpassen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v6958587_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 01/11/2011