Back-ups

Een van de belangrijkste manieren om waardevolle gegevens op uw pc te beschermen is regelmatig back-ups van uw bestanden maken. In geval u uw gegevens verliest, kunt u deze met Norton 360 Online later herstellen. U wist bijvoorbeeld per ongeluk een belangrijk bestand of uw pc heeft hardwareproblemen waardoor bestanden beschadigd zijn geraakt,. In dit geval kunt u de verloren bestanden weer herstellen dankzij uw back-up.

U kunt back-ups ook gebruiken om te voorkomen dat de vaste schijf van uw pc vol raakt met oude en zelden gebruikte bestanden. Nadat u een back-up hebt gemaakt van deze bestanden, kunt u ze van uw pc verwijderen en eventueel later herstellen.

Met Norton 360 Online kunt u gemakkelijk back-ups van uw bestanden maken naar alle media die Windows herkent als opslagapparaat. Hieronder vallen externe stations, netwerkopslagmappen, cd's, dvd's, Blu-ray-schijven, iPods, flashstations, camera's, smartphones of verschillende andere apparaten.

Voor elk bestand waarvan u een back-up maakt, laat Norton 360 Online u de status zien via de pictogramoverlays en het tabblad Back-up op de pagina Eigenschappen. De pictogramoverlays op een bestand geven de back-upstatus van uw beveiligde bestanden weer. U kunt details bekijken, zoals de laatste back-uptijd van elke back-upset op het tabblad Back-up van de Eigenschappenpagina van het bestand. U kunt deze opties uitschakelen als u deze pictogramoverlays en de back-updetails niet wilt bekijken.

Ongeacht de back-upmethode die u kiest, u kunt altijd items toevoegen aan of verwijderen uit de set bestanden die u voor back-up hebt geselecteerd. U kunt een individueel bestand toevoegen aan of verwijderen uit de back-upset via het snelmenu dat verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op een bestand klikt.

Voorbereiding voor back-ups

Een nieuwe back-upset maken

Een back-up van de bestanden maken

Oplossingen voor back-upproblemen