Uw computer veilig houden

Norton 360 Online beveiligt uw pc automatisch zodra u het installeert en voert zelf regelmatig updates uit om de beveiliging te handhaven. U kunt de beveiliging van uw pc echter verder verbeteren door uit te vinden hoe u bedreigingen van uw pc en uw gegevens kunt vermijden.

Zo kunt u e-mailbedreigingen vermijden:

• Open alleen e-mailbijlagen die afkomstig zijn van een betrouwbare bron en die u verwacht.

• Verwijder alle ongewenste berichten zonder deze te openen.

• Vermoedt u dat een e-mailbericht spam is, beantwoord het dan niet. Verwijder het.

• Vertrouw nooit e-mails die om vertrouwelijke gegevens vragen, en bevestig de authenticiteit van het verzoek voordat u het beantwoordt.

Zo kunt u u tegen phishing-pogingen beveiligen:

• Wanneer u een website bezoekt, typt u het adres rechtstreeks in uw browser in plaats van op een koppeling te klikken.

• Verschaf alleen persoonlijke gegevens op vertrouwde sites. Voorbeelden zijn sites die "https" in het webadres hebben staan of waar onder aan het browservenster een vergrendelingspictogram wordt weergegeven.

• Verstrek nooit persoonlijke gegevens naar aanleiding van ongevraagde verzoeken.

Zo kunt u virussen, wormen en Trojaanse paarden vermijden:

• Draag alleen bestanden van bekende en betrouwbare bronnen naar uw pc over.

• Verstuur of ontvang nooit bestanden via expresberichten.

• Verbreek een verbinding voor expresberichten als iemand uit uw vriendenlijst vreemde berichten, bestanden of webkoppelingen stuurt.

Zo kunt u spyware vermijden:

• Ga niet akkoord met verdachte foutmeldingen in uw webbrowser.

• Pas op voor 'gratis' aanbiedingen, omdat spyware hierbij vaak is inbegrepen.

• Lees zorgvuldig de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van programma's die u installeert. Installeer een programma niet wanneer andere programma's als deel van het gewenste programma worden geïnstalleerd.

Status van Norton 360 Online

Norton 360 Online-pictogram

Reageren op noodsituaties

Het Norton 360 Online-hoofdvenster

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v6958244_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 27/10/2011