Schijf- en bestandsfragmentatie

Op de vaste schijf van de computer zijn alle bestanden, toepassingen en het Windows-besturingssysteem opgeslagen. De stukjes informatie waaruit uw bestanden bestaan, worden mettertijd over de schijf verspreid. Dit proces wordt fragmentatie genoemd. Hoe meer uw computer wordt gebruikt, hoe meer uw schijven gefragmenteerd raken.

Wanneer u een gefragmenteerd bestand opent, werkt de schijf trager. De stationskop moet namelijk alle fragmenten van het bestand opzoeken, laden, opslaan en traceren. Als ook de vrije ruimte is gefragmenteerd, moet de stationskop misschien voldoende vrije ruimte opsporen om tijdelijke bestanden of pas toegevoegde bestanden op te slaan.

Norton 360 Online optimaliseert uw vaste schijven om de efficiëntie en snelheid van uw pc te verbeteren. Het optimalisatieproces ordent de verspreide bestandsfragmenten opnieuw in aansluitende of aangrenzende clusters. Wanneer de stationskop alle bestandsgegevens op één locatie vindt, kan het bestand sneller in het geheugen worden gelezen. Vrije ruimte wordt tijdens het optimalisatieproces geconsolideerd om te voorkomen dat pas toegevoegde bestanden worden gefragmenteerd. Achter grote gegevensstructuren wordt extra vrije ruimte toegevoegd zodat deze bestanden niet meteen worden gefragmenteerd als ze groter worden.

Uw vaste schijven handmatig optimaliseren

Optimalisatie efficiënt gebruiken

Een scan uitvoeren om onnodige bestanden op te ruimen

Pc-afstelling

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v6958030_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 27/10/2011