Soorten virussen

Een virus is een klein programma waarmee de manier waarop uw pc werkt, zonder uw medeweten of toestemming kan worden gewijzigd.

Het programma moet de volgende kenmerken hebben om als virus te worden beschouwd:

• Kan zelfstandig worden uitgevoerd, zonder uw tussenkomst

• Maakt kopieën van zichzelf zodat het zich naar andere pc's kan verspreiden

Hoewel niet alle virussen zijn bedoeld om schade te veroorzaken, kunnen zelfs de 'ongevaarlijke' virussen de prestaties en stabiliteit van uw pc beïnvloeden. Norton 360 Online zal daarom proberen alle virussen van uw pc te verwijderen.

Virussen kunnen in een aantal erkende categorieën worden onderverdeeld:

Bestandsinfectievirus

Deze virussen infecteren programmabestanden. Wanneer geïnfecteerde bestanden worden uitgevoerd, kunnen deze de virussen die zij dragen, op andere programmabestanden overbrengen. Norton 360 Online scant alle programmabestanden op uw pc om bestandsinfectievirussen te vinden en te elimineren.

Opstartvirussen

Deze virussen hechten zich aan de systeemgebieden van uw pc en worden actief zodra de pc wordt opgestart. Ze kunnen zich vasthechten aan schijven en andere opslagmedia die op uw pc zijn aangesloten. Norton 360 Online scant de systeemgebieden van uw pc om opstartvirussen te vinden en te verwijderen.

Multipartitievirussen

Deze virussen passen de technieken toe van zowel opstart- als bestandsinfectievirussen. Norton 360 Online scant op dergelijke virussen en elimineert deze.

Macrovirussen

Deze virussen hechten zich vast aan gegevensbestanden met uitvoerbare componenten, zoals bepaalde spreadsheet-, presentatie- en tekstverwerkingsbestanden. Deze virussen verspreiden zich wanneer een programma het uitvoerbare deel van een gegevensbestand uitvoert. Norton 360 Online scant gegevensbestanden op macrovirussen en verwijdert deze.

Norton 360 Online scant uw pc op zowel bekende als onbekende virussen.

Bekende virussen worden automatisch gedetecteerd en hersteld. Onbekende virussen worden gedetecteerd door elk uitvoerbaar bestand te analyseren op bepaalde algemene kenmerken van virussen. Norton 360 Online kan bovendien automatisch updates uitvoeren via internet om de lijst van bekende virussen uit te breiden en te verfijnen.

Soorten risico's

Soorten bedreigingen

Wat te doen wanneer een beveiligingsrisico wordt gevonden

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v6958021_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 27/10/2011