Antivirusinstellingen

Norton 360 Online zorgt dat u tegen bekende virussen en nieuwe gevaren van internet beveiligd blijft. Met de antivirusinstellingen wordt uw pc gecontroleerd op virussen, spyware en andere bedreigingen. Als deze items worden aangetroffen, worden ze in quarantaine geplaatst of verwijderd.

De antivirusinstellingen beschermen uw computer tegen de beveiligingsrisico's die uw persoonlijke gegevens en privacy in gevaar kunnen brengen. De verschillende soorten scans, zoals computerscans, antivirusscan voor e-mails en Instant Messenger-scans, detecteren en voorkomen virusinfecties op uw computer.

De antivirusinstellingen verkrijgen de nieuwste virusdefinities via updates en beveiligen uw computer tegen de nieuwste bedreigingen.

U kunt de volgende antivirusinstellingen gebruiken:

Automatische beveiliging

Met de instellingen voor Automatische beveiliging bepaalt u hoe uw computer wordt gescand en gecontroleerd.

Uw computer wordt beveiligd doordat continu op virussen en andere beveiligingsrisico's wordt gecontroleerd. U kunt kiezen uit:

• Realtimebeveiliging

U kunt de optie Realtimebeveiliging gebruiken om uw computer te beschermen door continu op virussen en andere beveiligingsrisico's te controleren.

• Opstartbeveiliging

Met de optie Opstartbeveiliging kunt u een geavanceerde beveiliging inschakelen die wordt geactiveerd op het moment dat u de computer opstart. Deze optie zorgt voor betere beveiliging door alle onderdelen die nodig zijn om uw computer te beschermen, uit te voeren zodra u de computer opnieuw opstart.

Scans en risico's

Via de instellingen voor Scans en risico's kunt u de scans aanpassen die Norton 360 Online op uw computer uitvoert.

U kunt de volgende opties voor Scans en risico's gebruiken:

• Computerscans

U kunt verschillende typen scans uitvoeren met Norton 360 Online om virusinfecties op uw computer te detecteren en voorkomen.

U kunt de verschillende opties van Computerscans gebruiken om de scans te verbeteren die Norton 360 Online op uw computer uitvoert. U kunt ook het scannen van gecomprimeerde bestanden en Microsoft Office-documenten instellen.

• Prestatieprofielen scannen

Via de instellingen voor Prestatieprofielen scannen kunt configureren hoe Norton 360 Online uw computer moet scannen aan de hand van de digitale handtekening en het vertrouwensniveau van de bestanden.

• Beveiligde poorten

Norton 360 Online beveiligt de POP3- en SMTP-poorten van uw e-mailprogramma.

U kunt deze optie gebruiken om uw POP3- en SMTP-mailpoorten handmatig te configureren voor e-mailbeveiliging. Als de SMTP- en POP3-poortnummers die u van uw internetaanbieder hebt ontvangen voor uw e-mailprogramma afwijken van de standaard SMTP- en POP3-poortnummers, moet u Norton 360 Online configureren om de poorten te beveiligen.

• Antivirusscan voor e-mails

Antivirusscan voor e-mails beveiligt u tegen de bedreigingen die via e-mailbijlagen worden verzonden of ontvangen.

Met deze optie kunt u definiëren wat Norton 360 Online moet doen tijdens het scannen van e-mailberichten. Norton 360 Online scant automatisch de e-mailberichten die u verzendt of ontvangt aan de hand van de opties die u kiest.

• Scannen van expresberichten

Met de optie Scannen van expresberichten kunt u instellen hoe de bestanden worden gescand die u via programma's voor expresberichten ontvangt.

U kunt zelf instellen via welke ondersteunde programma's voor expresberichten u bestanden ontvangt. Norton 360 Online scant de bestanden die u van de geselecteerde programma's voor expresberichten ontvangt.

• Uitsluitingen/Lage risico's

Met uitsluitingsopties geeft u de items zoals mappen, bestanden en stations op die u van Norton 360 Online-scans uitsluit. Scans, handtekeningen en items met laag risico zijn enkele items die u van scans kunt uitsluiten.

Met behulp van uitsluitingsopties kunt u kiezen welke risicocategorieën Norton 360 Online moet detecteren.

Uitsluitingen verlagen uw beveiligingsniveau. Gebruik ze alleen als u ze specifiek nodig hebt.

• Insight-beveiliging

De Insight-netwerkscan gebruikt de Cloud-technologie waarin een externe server op het web de meest recente virusdefinities bevat. Norton 360 Online scant uw computer op de laatste beveiligingsbedreigingen. Tijdens het uitvoeren van de Insight-netwerkscan gebruikt Norton 360 Online de virusdefinities die lokaal en op de Cloud beschikbaar zijn. Norton 360 Online biedt extra beveiliging door gebruik te maken van de nieuwste definities in de Cloud, met uitzondering van de definities die lokaal op uw computer zijn geïnstalleerd.

Antispyware en updates

Antispyware beveiligt uw computer tegen de beveiligingsrisico's die uw persoonlijke gegevens en privacy in gevaar kunnen brengen.

Norton 360 Online beveiligt uw computer tegen schadelijke software met behulp van de nieuwste definitie- en beveiligingsupdates. U kunt kiezen uit:

• Antispyware

Antispyware beveiligt uw computer tegen de beveiligingsrisico's die uw persoonlijke gegevens en privacy in gevaar kunnen brengen.

Met deze optie kunt u aangeven welke risicocategorieën Norton 360 Online moet detecteren bij handmatig scannen, het scannen van e-mail en het scannen van expresberichten.

• Updates

Norton 360 Online beveiligt uw computer tegen schadelijke software met behulp van de nieuwste beveiligings- en definitie-updates. Definitie-updates bevatten informatie aan de hand waarvan Norton 360 Online specifieke virussen of beveiligingsbedreigingen kan herkennen en melden.

U kunt de opties voor Updates gebruiken om de nieuwste virusdefinities op te halen via definitie-updates en uw computer te beveiligen tegen de nieuwste beveiligingsbedreigingen.

Norton 360 Online-instellingen aanpassen

Instellingen voor Automatische beveiliging

Instellingen voor scans en risico's

Instellingen voor Antispyware en updates

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v6946313_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 27/10/2011