Auto-Protect

Deze functie wordt in het geheugen geladen wanneer u Windows start en biedt doorlopende beveiliging terwijl u werkt.

Auto-Protect gebruikt de bedreigingshandtekeningen die Norton 360 Online tijdens het bijwerken van virusdefinities ontvangt, en andere beveiligingsupdates om de veiligheid van een uitvoerbaar bestand te bepalen.

Wanneer met Auto-Protect een virus wordt gedetecteerd, wordt standaard geprobeerd het geïnfecteerde bestand te herstellen. Wormen worden automatisch verwijderd. Als Auto-Protect een geïnfecteerd bestand niet kan herstellen, kunt u het bestand niet meer openen. Als u geïnfecteerde bestanden wilt verwerken die niet kunnen worden hersteld, moet u de hele computer scannen op virussen en vervolgens de gevonden geïnfecteerde bestanden scannen.

Nadat u een oplossing hebt gevonden voor een geïnfecteerd bestand, moet u de hele computer scannen op virussen om mogelijke andere infecties te detecteren.

Zorg dat Auto-Protect altijd is ingeschakeld zodat uw computer niet door virussen kan worden geïnfecteerd. Auto-Protect werkt op de achtergrond en onderbreekt uw activiteiten niet.

Auto-Protect voert de volgende activiteiten automatisch uit:

• Detecteert alle typen virussen en beschermt uw computer hiertegen.

Detecteert en beschermt uw computer ook tegen macrovirussen of virussen in opstartsectoren of het geheugen

• Detectie van en beveiliging tegen alle soorten Trojaanse paarden, wormen en andere schadelijke code

• Beschermt uw computer tegen virussen die via internet worden verzonden

Controleert alle bestanden die u van internet downloadt, inclusief Java-invoegtoepassingen en ActiveX-besturingselementen

• Permanente beveiliging van uw systeem

Controleert op virussen telkens wanneer u software-programma's op uw computer gebruikt, diskettes of andere verwisselbare media plaatst en documenten opent of wijzigt

• Controleert de computer op ongewone symptomen die op een actief virus kunnen duiden

Auto-Protect biedt u de volgende opties:

Opslaan in cache

Hiermee worden de prestaties van uw computer verbeterd. Als u deze optie inschakelt, houdt Norton 360 Online een overzicht bij van vaak geopende bestanden. Deze bestanden worden niet door Norton 360 Online gescand, zelfs als u de computer opnieuw opstart.

Scan van verwisselbare media

Hiermee wordt op opstartvirussen gecontroleerd wanneer u verwisselbare media activeert. Zijn de verwisselbare media eenmaal gescand op opstartvirussen, dan worden ze pas weer gescand wanneer ze opnieuw worden geplaatst of geformatteerd. Als u nog steeds vermoedt dat verwisselbare media worden geïnfecteerd door een opstartvirus, controleer dan of de optie Auto-Protect is ingeschakeld om de verwisselbare media opnieuw te scannen. U plaatst vervolgens het verwisselbare medium en opent het via Deze computer om het opnieuw te laten scannen door Auto-Protect. U kunt verwisselbare media ook handmatig scannen om te verifiëren dat ze niet zijn geïnfecteerd.

Start uw computer opnieuw op als u geen toegang kunt krijgen tot Auto-Protect. Als Auto-Protect een bedreiging zoals een opstartsectorvirus detecteert en verwijdert, wordt u door Norton 360 Online gevraagd uw computer opnieuw op te starten. Om de bedreiging volledig te verwijderen, moet u de computer opnieuw opstarten. U kunt Auto-Protect pas openen als u de computer opnieuw hebt opgestart.

Auto-Protect-waarschuwingen controleren

Instellingen voor Automatische beveiliging

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v6356962_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 19/10/2011