Scans

Norton 360 Online downloadt automatisch regelmatig definitie-updates, scant uw computer en beveiligt uw computer tegen allerlei virussen en onbekende bedreigingen. Bovendien hebt u de flexibiliteit om het scanproces op uw computer configureren. U kunt ook aangepaste scans maken voor bepaalde delen van uw computer die u vaak scant. Daarnaast kunt u uw aangepaste scans of volledige systeemscan automatisch laten uitvoeren.

In het venster Scans vindt u de volgende standaardopties:

Volledige systeemscan

Hierbij worden alle opstartrecords, bestanden en actieve processen gecontroleerd waartoe de gebruiker toegang heeft.

Snelle scan

Hierbij worden de gebieden op uw computer gecontroleerd die vaak door virussen en andere beveiligingsrisico's worden aangevallen.

Scan van station

Hierbij worden de verwisselbare stations of alle stations van uw computer gescand.

U kunt meerdere stations selecteren om deze aan de scan toe te voegen.

Scan van map

Hierbij worden bepaalde mappen of alle mappen op uw computer gescand.

U kunt meerdere mappen selecteren om deze aan de scan toe te voegen. Wanneer u een map selecteert, worden alle bestanden en mappen die hierin staan aan de scan toegevoegd.

Scan van bestand

Hierbij worden bepaalde bestanden of alle bestanden op uw computer gescand.

Druk op Ctrl om meerdere bestanden te selecteren en deze aan de scan toe te voegen.

Scan maken

Hiermee maakt u uw eigen scans die aan uw specifieke vereisten voldoen.

Sluiten

Hiermee wordt het venster Scans gesloten.

Wanneer u een aangepaste scan maakt, kunt u deze ook automatisch laten uitvoeren. U kunt scans automatisch op bepaalde datums en tijdstippen, of periodiek laten uitvoeren. Wanneer u een aangepaste scan maakt, wordt de nieuwe scan aan de lijst met scans toegevoegd.

Voor elke scan die in het venster wordt weergegeven, kunt u het volgende doen:

Aan

Hiermee kunt u de planning voor de bijbehorende scan inschakelen.

Als u een scan hebt gepland, moet u deze optie selecteren zodat Norton 360 Online de scan op de geplande tijd kan uitvoeren.

Naam

Hiermee worden de namen van de beschikbare scans weergegeven.

Uitvoeren

Hiermee kunt u de overeenkomstige scan handmatig uitvoeren.

Als al een andere geplande scan wordt uitgevoerd, geeft Norton 360 Online de scan weer die op de achtergrond wordt uitgevoerd. U kunt een toepasselijke optie kiezen en geschikte actie ondernemen.

Laatst uitgevoerd

Hier wordt de tijdstempel weergegeven die aangeeft wanneer de scan het laatst is uitgevoerd.

U kunt op de tijdstempel klikken om de scanresultaten in het venster Beveiligingsgeschiedenis te bekijken.

Status

Hier wordt de huidige status van de scan weergegeven.

U kunt de status voor Scan van station, Scan van map en Scan van bestand niet bekijken.

Scan bewerken

Hiermee kunt u een scan bewerken

U kunt bestanden of mappen aan de scan toevoegen of uit de scan verwijderen, en de naam van de scan wijzigen. U kunt ook plannen dat een scan automatisch op bepaalde datums en tijdstippen, of periodiek wordt uitgevoerd.

Verwijderen

Hiermee kunt u een aangepaste scan verwijderen als u deze niet meer nodig hebt.

U kunt alleen de aangepaste scans verwijderen die u hebt gemaakt. U kunt de standaardscans niet verwijderen.

Aangepaste scans

Een aangepaste scan maken

Scans plannen

Een volledige systeemscan plannen

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v6349225_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 18/10/2011