Items in quarantaine beheren

De quarantaineweergave van Beveiligingsgeschiedenis biedt een veilige locatie op uw computer waar items kunnen worden geïsoleerd terwijl u beslist wat u met deze items wilt doen. Items die in quarantaine worden geplaatst, worden van de rest van uw computer geïsoleerd, zodat ze zich niet kunnen verspreiden en de computer niet opnieuw kunnen infecteren. In sommige gevallen wordt een item waarvan u vermoedt dat het is geïnfecteerd, niet door de scans van Norton 360 Online als risico geïdentificeerd. U kunt dergelijke items handmatig in quarantaine plaatsen.

U kunt items in quarantaine niet per ongeluk openen en het virus verspreiden, maar u kunt deze nog wel evalueren en eventueel naar Symantec verzenden.

De quarantaine van Beveiligingsgeschiedenis omvat de volgende groepen items:

Beveiligingsrisico's

Dit zijn onder meer items als spyware en adware die over het algemeen een laag risico vormen en die voor een ander programma nodig zijn om goed te kunnen functioneren.

U kunt deze items desgewenst herstellen.

Beveiligingsbedreigingen

Dit zijn onder meer virussen en andere items met een hoog risico.

Wanneer een item in quarantaine is geplaatst, hebt u diverse opties. Alle bewerkingen die u op items in quarantaine uitvoert, moeten in de quarantaineweergave van Beveiligingsgeschiedenis worden uitgevoerd.

Een bewerking op een item in quarantaine uitvoeren

1. Selecteer het item waarop u de bewerking wilt uitvoeren, in de weergave Quarantaine in het venster Beveiligingsgeschiedenis.

2. Klik op Herstellen en opties in het deelvenster Details.

Gebruik de koppeling Meer informatie om meer details over het item te bekijken voordat u een actie voor het item selecteert. Via de koppeling wordt het venster File Insight geopend dat meer informatie over het risico bevat.

3. Selecteer in het venster Bedreiging gedetecteerd de bewerking die u wilt uitvoeren. Enkele opties zijn:

Herstellen

Hiermee wordt het beveiligingsrisico dat in quarantaine is geplaatst, op de oorspronkelijke locatie op uw computer teruggezet

Deze optie is alleen beschikbaar voor de gedetecteerde virusbedreigingen.

Dit bestand herstellen en uitsluiten

Hiermee wordt het geselecteerde item zonder reparatie uit de quarantaine teruggeplaatst op zijn oorspronkelijke locatie en wordt het item in latere scans uitgesloten van detectie

Deze optie is beschikbaar voor gedetecteerde bedreigingen die wel en geen virussen zijn.

Uit geschiedenis verwijderen

Hiermee kunt u het geselecteerde item uit het logbestand van de Beveiligingsgeschiedenis verwijderen

Verzenden aan Symantec

Hiermee wordt het geselecteerde item naar Symantec gestuurd voor evaluatie van het beveiligingsrisico

In sommige gevallen wordt een item waarvan u vermoedt dat het is geïnfecteerd, niet door Norton 360 Online als beveiligingsbedreiging geïdentificeerd. U kunt dan deze optie gebruiken om het item naar Symantec te verzenden voor verdere analyse.

Voor sommige risico's kunt u ook naar dit venster gaan via de koppeling Opties in het venster File Insight.

4. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Beveiligingsgeschiedenis

Een item in quarantaine plaatsen

Een item uit Quarantaine halen

Een item handmatig aan Symantec verzenden

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v6200305_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 29/09/2011