Webformulieren worden niet automatisch ingevuld door Norton Identity Safe

Worden webformulieren niet automatisch ingevuld door Identity Safe, controleer dan de Norton-werkbalk in uw webbrowser. Als u de Norton-werkbalk niet kunt vinden, leest u Ik kan de Norton-werkbalk niet vinden in mijn webbrowser.

Als het webformulier niet automatisch wordt ingevuld door Identity Safe voor een specifieke website, voert u een van de volgende handelingen uit:

• Meld dit via Norton Feedback

• Melden via Norton-werkbalk

Klik op Safe is open, selecteer Opties en klik op Een probleem met deze site melden.

In de tussentijd kunt u webformulieren handmatig invullen.

Sommige websites, met name voor internetbankieren, geven alleen het veld met de aanmelding of gebruikersnaam weer op de webpagina. Nadat u uw gebruikersnaam heeft ingevuld, wordt u naar de tweede webpagina geleid met het wachtwoordveld of zowel het gebruikersnaam- als het wachtwoordveld. Deze sites horen bij de categorie websites met gesplitste aanmeldpagina's. Als u Identity Safe wilt configureren voor een gesplitste aanmelding, gaat u naar stap 2.

Deze stappen zijn voor de huidige versie van de Norton-producten. Als u een oudere versie hebt of niet weet welke versie u hebt, gaat u naar Norton Update Center.

STAP 1

Identity Safe wilt configureren voor een aanmelding die verspreid is over meerdere pagina's

U kunt Identity Safe alleen gebruiken om uw aanmeldingsgegevens op te slaan als de website een webformulier gebruikt voor de gesplitste aanmelding. Als u aanmeldingsgegevens handmatig wilt toevoegen voor een gesplitste aanmelding, gaat u naar stap 2.

1. Open de website waarvoor u uw aanmelding wilt opslaan.

2. Als de safe gesloten is, klikt u op Safe is gesloten in de webbrowser.

In Google Chrome wordt de Norton-werkbalk niet weergegeven op de pagina Nieuw tabblad of Overzicht. De balk verschijnt alleen op HTML-webpagina's.

3. In het venster Safe gesloten typt u uw wachtwoord en klikt u op Openen.

4. Typ uw aanmeldingsgegevens voor de website en klik op Inloggen of Aanmelden.

5. De aanmeldingsgegevens worden automatisch opgeslagen in de safe.

Als u uw aanmeldingsgegevens niet wilt opslaan, klikt u op Opties en selecteert u Deze site negeren.

STAP 2

Aanmeldingsgegevens handmatig toevoegen voor een gesplitste aanmelding

1. Start uw Norton-product.

2. Klik op Instellingen.

3. Klik onder Gedetailleerde instellingen op Identiteitsveiligheid.

4. Klik onder Identiteitsveiligheid naast Identity Safe op Configureren.

• Ga naar regel 5 als de safe open is.

• Als de safe gesloten is, typt u het wachtwoord van uw safe en klikt u vervolgens op Openen.

5. Klik boven aan het venster Norton Identity Safe op Nieuwe aanmelding.

6. In het venster Aanmelding maken typt u een titel voor de website.

7. Typ in het tekstvak Aanmeldings-URL de URL van de website of plak de exacte URL van de website uit de webbrowser.

8. Typ in het tekstvak Gebruikersnaam de gebruikersnaam voor de website.

9. Typ in het tekstvak Wachtwoord het wachtwoord voor de website.

Als u wilt dat Identity Safe u om uw safewachtwoord vraagt wanneer u een website opent, schakelt u het selectievakje Wachtwoord voor safe vereist in.

10. Klik op Opslaan om de aanmeldingsgegevens op te slaan.

11. Klik op Sluiten.