Problemen met een langzame computer verhelpen

Het is belangrijk dat uw computer optimaal presteert. Bij regelmatig gebruik van uw computer stapelen onnodige bestanden en fragmenten zich na verloop van tijd op uw vaste schijf op. Slechte computergewoonten leiden ook tot een langzame computer. Meerdere programma's tegelijk gebruiken, de computer in slaapstand zetten in plaats van deze regelmatig opnieuw op te starten, op internet surfen met meerdere browservensters, invoegtoepassingen en services toevoegen en geen regelmatig onderhoud uitvoeren. Dit kan allemaal leiden tot trage computerprestaties.

Dit zijn enkele aanbevolen procedures om uw computer optimaal te laten werken:

• Start uw computer minstens één keer per dag opnieuw op

• Zorg dat u zo weinig mogelijk opstartprogramma's heeft

• Vermijd meerdere beveiligingsprogramma's die tegelijkertijd actief zijn

• Verwijder ongewenste invoegtoepassingen in de browser

• Verwijder tijdelijke en ongewenste bestanden

• Voer regelmatig Windows-updates uit of schakel automatische updates in

• Werk al uw programma's regelmatig bij

• Defragmenteer geregeld uw vaste schijf

Norton kan uitkomst bieden voor vele van deze procedures. Volg deze stappen om de prestaties van uw computer te optimaliseren met Norton.

STAP 1

Opstartitems beheren

Vele programma's die laden bij het opstarten kunnen het opstartproces vertragen. Met de optie Opstartbeheer van Norton kunnen we u helpen uw opstartprogramma's te beheren en de opstarttijd te verminderen

1. Start Norton.

2. Dubbelklik op Prestaties en klik vervolgens op Opstartbeheer in het hoofdvenster van Norton.

3. Selecteer in het venster Opstartbeheer in de kolom Opstartvertraging het programma dat u wilt vertragen.

Als u niet zeker weet welke programma's u wilt vertragen, bekijkt u de resultaten onder Resourcegebruik. Als een programma een hoog resourcegebruik heeft, is het raadzaam dit aan Opstartvertraging toe te voegen.

4. Klik op Toepassen en dan op Sluiten.

STAP 2

Defragmenteer de vaste schijf van uw computer

Uw vaste schijf raakt na verloop van tijd gefragmenteerd. U kunt de prestaties en betrouwbaarheid van uw computer verbeteren door de vaste schijven te optimaliseren. Met Norton worden uw vaste schijven automatisch gecontroleerd op fragmentatie en geoptimaliseerd als ze meer dan 10% zijn gefragmenteerd.

1. Start Norton.

2. Dubbelklik op Prestaties in het hoofdvenster en klik vervolgens op Schijf optimaliseren.

3. Wanneer de activiteit is voltooid, klikt u op Sluiten.

STAP 3

Tijdelijke en ongewenste bestanden verwijderen

Bestanden opruimen van Norton verwijdert tijdelijke bestanden voor Internet Explorer en Mozilla Firefox en ongewenste bestanden uit de Tijdelijke map van Windows. Tijdelijke bestanden kunnen na verloop van tijd de surfsnelheid en computerprestaties verminderen.

1. Start Norton.

2. Klik op Prestaties en klik vervolgens op Bestanden opruimen in het hoofdvenster van Norton.

3. Klik nadat de tijdelijke bestanden zijn verwijderd op Sluiten.

Ga naar de volgende regel om tijdelijke internetbestanden in Google Chrome te verwijderen. Als Google Chrome niet is geïnstalleerd, gaat u naar stap 4.

4. Om het venster Browsegegevens wissen in Google Chrome te openen, drukt u op de toetsen Ctrl + Shift + Del.

5. Selecteer in het venster Browsegegevens wissen bovenaan in de vervolgkeuzelijst het eerste gebruik.

6. De opties zijn standaard in het venster geselecteerd. Klik op Browsegegevens wissen.

STAP 4

Beveiligingsproducten verwijderen die niet van Norton zijn

Elke beveiligingssoftware is ontworpen om zelfstandig te functioneren op een computer. Verschillende beveiligingsoplossingen op één computer zijn meestal niet geoptimaliseerd om samen te werken, wat tot prestatieproblemen kan leiden.

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

appwiz.cpl

3. Selecteer in de lijst met geïnstalleerde programma's het beveiligingsproduct dat niet van Norton is, en klik vervolgens op Installatie ongedaan maken of Verwijderen.

4. Volg de instructies op het scherm.

5. Start de computer opnieuw op wanneer de verwijdering is voltooid.

U kunt ook de documentatie lezen of contact opnemen met de fabrikant van het programma voor instructies om een beveiligingsproduct dat niet van Norton is, te verwijderen.

Als uw computer nog steeds langzaam is nadat u al deze stappen heeft uitgevoerd, selecteert u de optie die uw situatie het beste beschrijft:

Vraagt u zich af waarom uw pc traag is? Met de Norton Computer Tune Up-service kunnen onze experts uw pc-instellingen optimaliseren om de opstarttijd te minimaliseren en ervoor te zorgen dat uw oudere computer weer optimaal presteert.

Meer informatie