Probleem oplossen met langzaam opstartende webbrowser

Het langzaam opstarten of uitvoeren van uw webbrowser kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende reden is vanwege ongewenste werkbalken of werkbalken van derden die op uw computer zijn geïnstalleerd. De Norton Power Eraser - Ongewenste toepassingsscan downloaden en uitvoeren om deze werkbalken van uw computer te verwijderen. Een andere reden is dat u al een beveiligingsproduct op uw computer heeft dat niet van Symantec is. Symantec raadt aan dat u slechts één antivirus- of antispywareproduct uitvoert.

STAP 1

Norton Power Eraser - Scan voor ongewenst toepassingen downloaden en uitvoeren

1. Download Norton Power Eraser.

2. Klik op Opslaan.

3. Selecteer Bureaublad als locatie en klik vervolgens op Opslaan.

4. Dubbelklik op het bestand NPE.exe om Norton Power Eraser uit te voeren.

Wanneer een vraag wordt weergegeven in het venster Gebruikersaccountbeheer, klikt u op Ja of Doorgaan.

5. Lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren.

6. Klik in het venster Norton Power Eraser op het pictogram Scan voor ongewenste toepassingen.

Wanneer Norton Power Eraser de scan heeft voltooid, worden de scanresultaten weergegeven in het venster Scan ongewenste toepassingen voltooid.

7. Klik in het venster Scan ongewenste toepassingen voltooid naast de ongewenste toepassing of werkbalk op Verwijderen.

8. Volg de instructies op het scherm.

9. Start de computer opnieuw op wanneer de verwijdering is voltooid.

STAP 2

De Norton Power Eraser-scan uitvoeren

1. Dubbelklik op het bestand NPE.exe om Norton Power Eraser uit te voeren.

Wanneer een vraag wordt weergegeven in het venster Gebruikersaccountbeheer, klikt u op Ja of Doorgaan.

2. Lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren.

3. Klik in het venster Norton Power Eraser op het pictogram Scannen op risico's.

4. Norton Power Eraser voert standaard een rootkit-scan uit waarna het systeem opnieuw moet worden opgestart. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten. Als u geen rootkit-scan wilt opnemen, gaat u naar Instellingen en schakelt u de optie Rootkitscan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) uit.

5. Wanneer de computer opnieuw is opgestart, wordt de scan automatisch gestart. Volg de instructies op het scherm.

STAP 3

Uitzoeken welke invoegtoepassing van de browser de vertraging veroorzaakt.

1. Open uw browser.

2. Afhankelijk van uw browser voert u een van de volgende handelingen uit:

• Voor Internet Explorer: klik in het menu Extra op Invoegtoepassingen beheren.

• Voor Mozilla Firefox: klik in de rechterbovenhoek op het pictogram Menu openen en klik op Invoegtoepassingen. Selecteer op de pagina Invoegtoepassingen beheerder Extensies.

• Voor Google Chrome: klik in de rechterbovenhoek op het pictogram Google Chrome aanpassen en beheren en klik op Instellingen. Klik onder Chrome op Extensies.

3. Selecteer de invoegtoepassingen een voor een en schakel ze uit.

Als internet langzamer wordt na het toevoegen van een bepaalde invoegtoepassing, schakel deze dan uit.

STAP 4

Beveiligingsproducten verwijderen die niet van Symantec zijn

U kunt ook de documentatie lezen of contact opnemen met de fabrikant van het programma voor instructies om een beveiligingsproduct dat niet van Symantec is, te verwijderen.

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

appwiz.cpl

3. Selecteer in de lijst met geïnstalleerde programma's het beveiligingsproduct dat niet van Symantec is, en klik vervolgens op Installatie ongedaan maken of Verwijderen.

4. Volg de instructies op het scherm.

5. Start de computer opnieuw op wanneer de verwijdering is voltooid.