De webbrowser is langzaam of de webbrowser start zeer langzaam op

U vraagt zich misschien af waarom uw internetsnelheid langzamer is dan aangeboden door uw serviceprovider of waarom websites de laatste tijd langzaam worden geladen. Als uw internetverbinding langzaam is of uw browser zeer langzaam opstart, kan dat verschillende oorzaken hebben.

• Opgestapelde tijdelijke internetbestanden

• Virusinfectie

• Ongewenste invoegtoepassingen in de browser

• Zwak wifi-signaal

• Meerdere browsersessies

• Meerdere beveiligingsproducten

Norton kan uitkomst bieden voor enkele van de oorzaken.

Voordat u de stappen uitvoert, zorgt u dat u de prestaties van uw pc verbetert met de prestatiefuncties van Norton. Voor meer informatie leest u Mijn computer is langzaam.

STAP 1

Uitzoeken welke invoegtoepassing van de browser de vertraging veroorzaakt

Ongewenste invoegtoepassingen in de browser kunnen de laadtijd van de browser beïnvloeden. Het is raadzaam invoegtoepassingen één voor één uit te schakelen om erachter te komen welke invoegtoepassing de browser vertraagt.

1. Open uw browser.

2. Afhankelijk van uw browser voert u een van de volgende handelingen uit:

• Voor Internet Explorer: klik in het menu Extra op Invoegtoepassingen beheren.

• Voor Mozilla Firefox: klik in de rechterbovenhoek op het pictogram Menu openen en klik op Invoegtoepassingen. Selecteer op de pagina Invoegtoepassingen beheerder Extensies.

• Voor Google Chrome: klik in de rechterbovenhoek op het pictogram Google Chrome aanpassen en beheren en klik op Instellingen. Klik onder Chrome op Extensies.

3. Selecteer de invoegtoepassingen een voor een en schakel ze uit.

Als internet langzamer wordt na het toevoegen van een bepaalde invoegtoepassing, schakel deze dan uit.

STAP 2

Tijdelijke internetbestanden verwijderen

De Bestandsopruiming van Norton verwijdert tijdelijke bestanden voor Internet Explorer en Mozilla Firefox. Tijdelijke bestanden kunnen na verloop van tijd de surfsnelheid aanzienlijk verminderen.

1. Start Norton.

2. Klik op Prestaties en klik vervolgens op Bestanden opruimen in het hoofdvenster van Norton.

De optie Firefox opruimen is alleen ingeschakeld als u Firefox op uw computer heeft geïnstalleerd.

3. Klik nadat de tijdelijke bestanden zijn verwijderd op Sluiten.

Ga naar de volgende regel om tijdelijke internetbestanden in Google Chrome te verwijderen. Als Google Chrome niet is geïnstalleerd, gaat u naar stap 3.

4. Om het venster Browsegegevens wissen in Google Chrome te openen, drukt u op de toetsen Ctrl + Shift + Del.

5. Selecteer in het venster Browsegegevens wissen bovenaan in de vervolgkeuzelijst het eerste gebruik.

6. De opties zijn standaard in het venster geselecteerd. Klik op Browsegegevens wissen.

STAP 3

Beveiligingsproducten verwijderen die niet van Norton zijn

Elke beveiligingssoftware is ontworpen om zelfstandig te functioneren op een computer. Verschillende beveiligingsoplossingen op één computer zijn meestal niet geoptimaliseerd om samen te werken, wat tot prestatieproblemen kan leiden.

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

appwiz.cpl

3. Selecteer in de lijst met geïnstalleerde programma's het beveiligingsproduct dat niet van Norton is, en klik vervolgens op Installatie ongedaan maken of Verwijderen.

4. Volg de instructies op het scherm.

5. Start de computer opnieuw op wanneer de verwijdering is voltooid.

STAP 4

Download Norton Power Eraser en voer dit programma uit

Uw computer heeft mogelijk een infectie die de internetverbinding of uw browser vertraagt. Voer Norton Power Eraser uit voor een diepgaande scan en verwijder de infectie.

1. Download Norton Power Eraser.

2. Klik op Opslaan.

3. Selecteer Bureaublad als locatie en klik vervolgens op Opslaan.

4. Dubbelklik op het bestand NPE.exe om Norton Power Eraser uit te voeren.

Wanneer een vraag wordt weergegeven in het venster Gebruikersaccountbeheer, klikt u op Ja of Doorgaan.

5. Lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren.

6. Klik in het venster Norton Power Eraser op het pictogram Scannen op risico's.

7. Norton Power Eraser voert standaard een rootkit-scan uit waarna het systeem opnieuw moet worden opgestart. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten. Als u geen rootkit-scan wilt opnemen, gaat u naar Instellingen en schakelt u de optie Rootkit-scan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) uit.

8. Wanneer de computer opnieuw is opgestart, wordt de scan automatisch gestart. Volg de instructies op het scherm.

Wacht tot de scan is voltooid.