Programma's op uw computer worden langzaam opgestart of uitgevoerd

Het langzaam opstarten of uitvoeren van uw programma's kan verschillende oorzaken hebben. Norton kan uitkomst bieden voor sommige oorzaken.

Voordat u de stappen uitvoert, zorgt u dat u de prestaties van uw pc verbetert met de prestatiefuncties van Norton. Lees voor meer informatie Problemen met langzame computer oplossen

STAP 1

De computer opnieuw opstarten

• Als er veel toepassingen op de achtergrond actief zijn, kan dit ervoor zorgen dat uw programma's langzaam worden opgestart of uitgevoerd. Start uw computer opnieuw op zodat er zo weinig mogelijk programma's op de achtergrond actief zijn.

Nadat u de computer opnieuw heeft opgestart, probeert u het langzame programma uit te voeren.

STAP 2

Bestanden opruimen van Norton uitvoeren

Bestandsopruiming van Norton verwijdert ongewenste bestanden in een tijdelijke Windows-map. Deze bestanden kunnen na verloop van tijd de beschikbare schijfruimte aanzienlijk verminderen en de prestaties van uw computer beïnvloeden.

1. Start Norton.

2. Klik op Prestaties en klik vervolgens op Bestanden opruimen in het hoofdvenster van Norton.

STAP 3

Beveiligingsproducten verwijderen die niet van Norton zijn

Elke beveiligingssoftware is ontworpen om zelfstandig te functioneren op een computer. Verschillende beveiligingsoplossingen op één computer zijn meestal niet geoptimaliseerd om samen te werken, wat tot prestatieproblemen kan leiden.

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

appwiz.cpl

3. Selecteer in de lijst met geïnstalleerde programma's het beveiligingsproduct dat niet van Norton is, en klik vervolgens op Installatie ongedaan maken of Verwijderen.

4. Volg de instructies op het scherm.

5. Start de computer opnieuw op wanneer de verwijdering is voltooid.

U kunt ook de documentatie lezen of contact opnemen met de fabrikant van het programma voor instructies om een beveiligingsproduct dat niet van Norton is, te verwijderen.

STAP 4

Download Norton Power Eraser en voer dit programma uit

Een van de meest voorkomende redenen is dat uw computer is geïnfecteerd. Voer Norton Power Eraser uit voor een diepgaande scan en verwijder de infectie.

1. Download Norton Power Eraser.

2. Klik op Opslaan.

3. Selecteer Bureaublad als locatie en klik vervolgens op Opslaan.

4. Dubbelklik op het bestand NPE.exe om Norton Power Eraser uit te voeren.

Wanneer een vraag wordt weergegeven in het venster Gebruikersaccountbeheer, klikt u op Ja of Doorgaan.

5. Lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren.

6. Klik in het venster Norton Power Eraser op het pictogram Scannen op risico's.

7. Norton Power Eraser voert standaard een rootkit-scan uit waarna het systeem opnieuw moet worden opgestart. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten. Als u geen rootkit-scan wilt opnemen, gaat u naar Instellingen en schakelt u de optie Rootkit-scan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) uit.

8. Wanneer de computer opnieuw is opgestart, wordt de scan automatisch gestart. Volg de instructies op het scherm.

Wacht tot de scan is voltooid.