Computer start zeer langzaam op

Het langzaam opstarten van uw computer kan verschillende oorzaken hebben, van virusinfectie en conflicterende opstartitems tot meerdere beveiligingsproducten van derden. Norton kan uitkomst bieden voor enkele van de oorzaken en de opstarttijd van uw computer reduceren.

Voordat u de stappen uitvoert, zorgt u dat u de prestaties van uw pc verbetert met de prestatiefuncties van Norton. Lees voor meer informatie Problemen met langzame computer oplossen

STAP 1

Opstartitems beheren

Vele programma's die laden bij het opstarten kunnen het opstartproces vertragen. Met de optie Opstartbeheer van Norton kunnen we u helpen uw opstartprogramma's te beheren en de opstarttijd te verminderen.

1. Start Norton.

2. Dubbelklik op Prestaties en klik vervolgens op Opstartbeheer in het hoofdvenster van Norton.

3. Selecteer in het venster Opstartbeheer in de kolom Opstartvertraging het programma dat u wilt vertragen.

Als u niet zeker weet welke programma's u wilt vertragen, bekijkt u de resultaten onder Resourcegebruik. Als een programma een hoog resourcegebruik heeft, is het raadzaam dit aan Opstartvertraging toe te voegen.

4. Klik op Toepassen en dan op Sluiten.

STAP 2

Beveiligingsproducten verwijderen die niet van Norton zijn

Elke beveiligingssoftware is ontworpen om zelfstandig te functioneren op een computer. Verschillende beveiligingsoplossingen op één computer zijn meestal niet geoptimaliseerd om samen te werken, wat tot prestatieproblemen kan leiden.

1. Druk op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

2. Typ de volgende tekst en druk op Enter.

appwiz.cpl

3. Selecteer in de lijst met geïnstalleerde programma's het beveiligingsproduct dat niet van Norton is, en klik vervolgens op Installatie ongedaan maken of Verwijderen.

4. Volg de instructies op het scherm.

5. Start de computer opnieuw op wanneer de verwijdering is voltooid.

U kunt ook de documentatie lezen of contact opnemen met de fabrikant van het programma voor instructies om een beveiligingsproduct dat niet van Norton is, te verwijderen.

STAP 3

Download Norton Power Eraser en voer dit programma uit

Het is mogelijk dat uw computer een Rootkit bevat die het opstarten van de computer vertraagt. Het is raadzaam een scan uit te voeren met Norton Power Eraser om infecties te verwijderen.

1. Download Norton Power Eraser.

2. Voer afhankelijk van uw browser een van de volgende handelingen uit:

• Voor Internet Explorer: klik op Uitvoeren.

• Voor Firefox of Safari: klik in de rechterbovenhoek van de browser op de optie Downloaden om de gedownloade bestanden weer te geven. Klik vervolgens op het bestand dat u heeft gedownload.

• Voor Chrome: klik in de linkerbenedenhoek op het bestand dat u heeft gedownload.

3. Wanneer een vraag wordt weergegeven in het venster Gebruikersaccountbeheer, klikt u op Ja of Doorgaan.

4. Lees de licentieovereenkomst en klik op Accepteren.

5. Klik in het venster Norton Power Eraser op het pictogram Scannen op risico's.

6. Norton Power Eraser voert standaard een rootkit-scan uit waarna het systeem opnieuw moet worden opgestart. Wanneer u wordt gevraagd de computer opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw opstarten. Als u geen rootkit-scan wilt opnemen, gaat u naar Instellingen en schakelt u de optie Rootkit-scan opnemen (computer moet opnieuw worden opgestart) uit.

7. Wanneer de computer opnieuw is opgestart, wordt de scan automatisch gestart. Volg de instructies op het scherm.

Wacht tot de scan is voltooid.