Windows XP-installatie repareren met de Windows XP-installatieschijf

Windows XP-installatie repareren

1. Plaats de Windows XP-installatieschijf in het cd-/dvd-station.

2. Start de computer opnieuw op.

3. Als u een aanwijzing ziet, drukt u op een willekeurige toets om vanaf de cd op te starten.

Als u de computer niet vanaf de cd kunt opstarten, moet u mogelijk de BIOS-instellingen van uw computer wijzigen. Lees de sectie "Computer opstarten vanaf cd" voor meer informatie.

4. Druk in het scherm Welkom bij Setup op Enter.

5. Druk op Enter om de Windows XP-installatie te starten.

kies niet voor de optie een Windows XP-installatie te repareren met de Herstelconsole, door op R te drukken.

6. Wanneer het venster Gebruiksrechtovereenkomst van Windows XP verschijnt, drukt u op F8 om akkoord te gaan.

7. Selecteer uw huidige Windows XP-installatie en druk op R voor reparatie.

8. Volg de instructies op het scherm.

Uw computer opstarten vanaf cd

1. Zet de computer aan.

2. Terwijl de computer wordt opgestart, kijkt u of er onder in het scherm een aanwijzing wordt weergegeven, die aangeeft hoe u de BIOS kunt openen.

U moet doorgaans op Delete, F1, F2 of F10 drukken.

3. Selecteer het Opstartmenu in het BIOS-venster.

(De term Opstarten verwijst naar de locatie waar de software die moet worden gestart, is opgeslagen.)

4. Wijzig het cd- of dvd-station zodat dit het eerste opstartapparaat in de lijst is.

5. Sla de wijzigingen op en sluit de BIOS-setup af.

Wanneer u de computer start met de product-cd in het station, wordt de aanwijzing Druk op een willekeurige toets om vanaf cd op te starten weergegeven. Als u niet op een toets drukt, probeert uw computer op te starten via het volgende opstartapparaat dat in de BIOS wordt vermeld. De aanwijzing om op een toets te drukken wordt maar kort weergegeven, dus u moet goed opletten wanneer de computer wordt opgestart.

6. Druk op een willekeurige toets om de computer te starten vanaf de Windows XP-installatieschijf.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v53232680_EndUserProfile_nl_nl
Besturingssysteem: Windows
Laatste wijziging: 10/09/2015