Pc-afstelling - Details

Op de vaste schijf van uw pc kunnen bestanden, programma's en het Windows-besturingsysteem worden opgeslagen. Enkele van deze bestanden zijn permanent aanwezig, andere slechts tijdelijk.

De tijdelijke bestanden worden bij uw programma's gebruikt om gegevens op te slaan terwijl de programma's worden uitgevoerd. Deze bestanden worden vervolgens achtergelaten op de vaste schijf nadat het programma is gesloten. Het bestandssysteem van uw pc weet het verschil niet tussen tijdelijke en permanente bestanden, en moet deze dus allemaal bijhouden.

Naarmate zich meer bestanden opstapelen, wordt het voor uw pc-bestandssysteem steeds moeilijker ruimte te vinden voor opslag van legitieme bestanden, zoals muziek, foto's of documenten. Deze bestanden worden daarom opgesplitst in stukjes die in de beschikbare lege ruimten op uw schijf passen. Het bijhouden van deze bestanden en zoeken naar permanente bestanden tussen de tijdelijke bestanden kan de prestaties van uw pc verminderen.

Met de volgende functies van Pc-afstelling kunt u ongewenste bestanden verwijderen en pc-prestaties verbeteren:

• Schijfoptimalisatie voegt de afzonderlijke delen van bestanden samen.

De stukjes informatie waaruit uw bestanden bestaan, worden mettertijd over de schijf verspreid. Dit wordt fragmentatie genoemd. Hoe vaker u uw computer gebruikt, des te gefragmenteerder de schijf wordt. Een gefragmenteerde vaste schijf verwerkt vele kleine bestandjes telkens wanneer u uw browser, mediaspeler, tekstverwerkingsprogramma of een ander programma uitvoert. Hoe sterker de vaste schijf wordt gefragmenteerd, hoe trager de pc wordt.

• Met Bestanden opruimen worden ongewenste tijdelijke bestanden verwijderd, waaronder overgebleven internetbrowserbestanden, internetzoekwoorden en andere tijdelijke bestanden.

Met Tijdelijke Windows-bestanden opruimen worden ongewenste tijdelijke bestanden en onnodige Windows-bestanden verwijderd. Wanneer u deze ongewenste bestanden verwijderd, wordt ruimte op uw schijf vrijgemaakt en worden computerprestaties verbeterd.

Met Tijdelijke Internet Explorer-bestanden opruimen worden de ongewenste items verwijderd die zich tijdens internetgebruik en downloads hebben opgehoopt. zoals cachebestanden, internetzoekopdrachten en andere tijdelijke items. Verwijdering van deze bestanden maakt ruimte vrij op uw vaste schijf. Als u de opruimingsfunctie uitvoert zonder uw browser of programma's voor expresberichten te sluiten, worden sommige cachebestanden misschien niet verwijderd.

• Met Internet Explorer-geschiedenis opruimen worden de overbodige internetgeschiedenisitems verwijderd die zich tijdens internetsessies hebben opgehoopt. Wanneer u deze bestanden verwijdert, weet u zeker dat mogelijk gevoelige informatie in uw browsergeschiedenis niet op uw vaste schijf blijft staan. Als u Opruiming uitvoert zonder uw browser of programma's voor expresberichten te sluiten, worden sommige geschiedenisbestanden misschien niet verwijderd.

• Register opruimen verwijdert onnauwkeurige en verouderde vermeldingen in het Windows-register die fouten kunnen veroorzaken.

Hieronder vallen ongeldige ActiveX/COM-vermeldingen, bestandsextensies, toepassingspaden, lettertypen, VxD-vermeldingen of ontbrekende bestanden.

• Diagnostisch rapport geeft informatie weer zoals hardwareprofiel, besturingssysteem en systeemherstelpunten.

Ook kunt u er het resourcegebruik, de opstartprogramma's, de geïnstalleerde programma's, de netwerkverbindingscontrole en de status van Norton 360 Online bekijken. Nadat Norton 360 Online uw computer heeft gescand en gegevens heeft verzameld, geeft het diagnostisch rapport de status van uw systeem weer, evenals problemen die zijn gedetecteerd en de oplossingen daarvoor. Aan de hand van dit rapport kunt u de problemen verhelpen.

• Met Norton 360 Online Opstartbeheer kunt u de opstartprogramma's beheren die zo zijn geconfigureerd dat ze tijdens het opstarten van uw computer worden uitgevoerd.

Wanneer u uw computer aanzet, worden enkele programma's tijdens het opstarten uitgevoerd. U kunt besluiten deze programma's uit te schakelen en op een later tijdstip uit te voeren.

Onder Dingen die u kunt doen zijn de volgende opties beschikbaar:

Schijfoptimalisatie uitvoeren

Voert een schijfoptimalisatieproces uit om de gefragmenteerde delen van uw vaste schijf te defragmenteren.

U kunt Schijfoptimalisatie alleen uitvoeren wanneer de schijf meer dan 15 procent vrije ruimte heeft.

Bestanden opruimen uitvoeren

Hiermee worden tijdelijke Windows-bestanden en Internet Explorer-bestanden verwijderd.

Register opruimen uitvoeren

Hiermee wordt het register opgeruimd. Onjuiste en verouderde vermeldingen in het Windows-register worden verwijderd.

Diagnostisch rapport uitvoeren

Maakt een diagnostisch rapport over de problemen op uw computer.

Opstartbeheer uitvoeren

Hiermee wordt Opstartbeheer uitgevoerd voor het beheren van opstartprogramma's en het verkorten van de opstarttijd van uw computer.

U kunt Internet Explorer-geschiedenis opruimen uitvoeren via de optie Taakplanner in het venster Instellingen of de optie Aangepaste taak in het venster Scans.

Als Norton 360 Online problemen op uw computer vindt, kunt u de optie Nu repareren gebruiken om de problemen op te lossen.

Pc-afstelling wordt net als andere Norton 360 Online-taken automatisch uitgevoerd. U hoeft Pc-afstelling niet telkens handmatig uit te voeren. U kunt de activiteiten van Pc-afstelling desgewenst plannen met de optie Taakplanner in het venster Instellingen.

Register opruimen uitvoeren

Diagnostisch rapport uitvoeren

Uw vaste schijven handmatig optimaliseren

Een scan uitvoeren om onnodige bestanden op te ruimen

Schijf- en bestandsfragmentatie

Pc-afstelling

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v5311210_N360_N360SOS_6_nl_nl
Besturingssysteem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Laatste wijziging: 18/10/2011