Schijven opruimen om ruimte vrij te maken met Norton Utilities 15.0

Schijfstations opruimen

1. Start Norton Utilities.

Als het venster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, klikt u op Doorgaan.

2. Klik op Uw schijven opruimen in het rechterdeelvenster.

3. Schakel het selectievakje uit van de items die u niet wilt verwijderen in het venster Windows-instellingen opruimen.

Alle items onder Windows-instellingen opruimen zijn standaard geselecteerd.

4. Klik op Browsers in de bovenste werkbalk.

5. Schakel de selectievakjes voor de browsers en items die u wilt opruimen of overslaan, in of uit.

Om specifieke cookies over te slaan bij het verwijderen, klikt u in de linkerbenedenhoek op Cookies selecteren om te bewaren. Selecteer de cookies en klik op Opslaan.

6. Als u de bestanden van software van derden wilt verwijderen, klikt u in de bovenste werkbalk op Invoegtoepassingen.

Selecteer de items die u wilt opruimen.

7. Als u bepaalde bestanden wilt opruimen die niet onder een van de opties staan, klikt u in de bovenste werkbalk op Aangepaste items.

8. Als u nieuwe aangepaste items wilt toevoegen, klikt u op Klik hier om de wizard Custom Clean te starten.

Volg de instructies om de aangepaste items die u wilt opruimen toe te voegen. Als u wilt dat deze items elke keer dat u de wizard Custom Clean uitvoert worden opgeruimd, klikt u op Opslaan.

9. Als u de vrije ruimte op de schijven permanent wilt opruimen, klikt u in de bovenste werkbalk op Vrije ruimte.

Selecteer de stations die u permanent wilt opruimen en klik op Opslaan. Om de verwijderde bestanden van de Master File Table op te ruimen, schakelt u het selectievakje Master File Table-records opruimen in.

10. Klik op Opruimen.

Norton Utilities scant de bestanden en ruimt deze op om schijfruimte vrij te maken.

11. Sommige toepassingen moeten opnieuw worden gestart om het opruimen te voltooien. Als u wordt gevraagd de toepassingen opnieuw te starten, klikt u op Opnieuw starten.

12. Klik op Doorgaan.

13. Klik op Sluiten.

Blader naar oplossingen of neem contact met ons op.

DOCID: v53092609_EndUserProfile_nl_nl
Besturingssysteem: Windows XP, Windows Vista, Windows 7
Laatste wijziging: 13/01/2011