Wizard Firewall-diagnose: Oplossing voor onbekende blokkering

Een van de beste functies van Norton Firewall is de wizard Firewall-diagnose die u helpt netwerkblokkeringen met onbekende oorzaak te verhelpen. Blokkeringen door onbekende gebeurtenissen doen zich voor wanneer geen directe schending van specifieke firewallinstellingen plaatsvindt. Stel u gaat op internet terwijl de optie Al het netwerkverkeer blokkeren zo is ingesteld dat netwerkcommunicatie met uw computer volledig wordt geblokkeerd. U merkt dit echter en stelt de optie onmiddellijk opnieuw in om het netwerkverkeer volledig toe te staan voordat Norton Firewall een diagnose heeft kunnen stellen. Dit kan resulteren in een blokkering door een onbekende gebeurtenis.

Norton Firewall-diagnose is alleen in Windows 7 beschikbaar.

De firewall kan ook geen specifieke oorzaak vinden voor het feit dat u op dit moment geen toegang tot het netwerk kunt krijgen. Voor het oplossen van het probleem kunt u echter gebruikmaken van de volgende opties:

• Meer informatie over dit probleem

Via deze optie kunt u meer informatie over het probleem krijgen. Als u op deze optie klikt, wordt de contextgevoelige Help-pagina geopend. Op deze pagina wordt de oorzaak van het probleem uitgelegd en worden suggesties voor oplossingen gegeven.

• De recente logboekrecords in Beveiligingsgeschiedenis controleren om de oorzaak van de blokkering vast te stellen

Met deze optie kunt u logboeken gebruiken om de gegevens van de netwerkblokkering te bekijken. U kunt in de logboeken naar aanvullende informatie zoeken in de vermeldingen die betrekking hebben op de fout die door de onbekende gebeurtenis is veroorzaakt.

• Norton Firewall uitschakelen

Met deze optie kunt u de firewall tijdelijk uitschakelen zodat u het probleem kunt oplossen.

Het uitschakelen van Norton Firewall wordt echter afgeraden omdat uw computer niet tegen beveiligingsrisico's wordt beschermd wanneer de firewall is uitgeschakeld. Gebruik deze optie alleen als laatste middel om het probleem op te lossen. Als u Norton Firewall uitschakelt, zorg dan dat u deze later weer inschakelt.

Norton Firewall-diagnose

De Slimme firewall